80 franse kansarme kinderen op vakantie bij Nederlandse gastgezinnen met Thalys

Vandaag verwelkomt Thalys 80 kinderen aan boord. Zij stappen vanmorgen in Parijs in de Thalys trein en reizen naar Rotterdam en Amsterdam. De kinderen verblijven meer dan twee weken in gastgezinnen in Nederland.

Griet Lissens, Julien Laupêtre en de kinderen in Parijs voor vertrek.

Griet Lissens, Julien Laupêtre en de kinderen in Parijs voor vertrek.

Secours Populaire

Het initiatief komt tot stand door een samenwerking van Secours Populaire met Thalys. De kinderen zijn vier tot zestien jaar en reizen dit jaar voor het eerst met de trein naar Nederland. Griet Lissens, directeur Quality & Customer Service Thalys: “We zijn erg blij dat wij het programma van het Franse Secours Populaire kunnen ondersteunen. Thalys draagt haar steentje bij door de treinreis aan te bieden. Kinderen die nog nooit met de trein hebben gereisd, stappen even uit hun dagelijks leven. De kinderen gaan een ander land en een andere cultuur ontdekken.”

 

 

Julien Laupêtre, directeur Secours Populaire: “80 kinderen die in moeilijke omstandigheden leven, gaan dit jaar met de Thalys naar het buitenland. Het is fantastisch ook kansarme kinderen reisplezier en een onbezorgde vakantie te bieden!” Secours Populaire werkt sinds 1962 samen met de Nederlanse organisatie Kinderhulp. De organisaties zetten zich in voor kinderen die door armoede geen leuke vakantie kunnen beleven.

 

 

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.