Chinese reizigers slaan nieuwe weg in: meer reizen, meer locaties, meer exotisch

Uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) eerder dit jaar, blijkt dat Nederland een steeds populairder land is onder Chinezen. Het land staat op een achtste plek als het gaat over herkomstlanden, maar door de groeipercentages van afgelopen jaren heeft China veel potentie. Naast de vier grote steden is Giethoorn een populaire bestemming.

Chinese International Travel Monitor

Uit onderzoek van de Chinese International Travel Monitor van Hotels.com™ blijkt dat Chinese reizigers een nieuwe weg zijn ingeslagen. Doordat ze hoger zijn opgeleid en verfijndere smaken en verwachtingen hebben dan voorheen, willen ze meer van alles: meer tijd om te reizen, meer locaties bezoeken en meer exotische ervaringen. Chinezen besteden gemiddeld 28% van hun inkomen aan internationale reizen, bij jongeren die in de jaren ’90 zijn geboren is dit percentage zelfs 35%. Als Chinezen naar de EMEA-regio op vakantie gaan, is Nederland een van de populairste bestemmingen, naast Finland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.