34% kampeerders in Frankrijk gaat meer internetten door wegvallen roamingkosten

Kampeerders gaan meer online. Dit blijkt uit de resultaten van een recente enquête, uitgevoerd door de Franse luxe kampeerketen Les Castels. Ruim een derde van de Nederlanders zegt meer te gaan internetten door het wegvallen van de roamingkosten. Voor de Engelsen ligt dit percentage nog hoger, namelijk 46%.

Camping La Garangeoire

Ruim 5600 Nederlandse, Franse en Engelse gasten namen deel aan het onderzoek waarbij het belang van internet en Wi-Fi tijdens de kampeervakantie onder de loep werd genomen.

Meer vrijheid in keuze vakantiebestemming

Opvallend is dat de Nederlander ook direct een ander voordeel ziet in het wegvallen van de roamingkosten en dat is de grotere vrijheid in campingkeuze: 30% geeft aan nu niet meer per se te letten op lokale aanwezigheid van Wi-Fi, al of niet tegen betaling.

Gros Nederlandse families met 4 of meer elektronische apparaten op vakantie

54% van de Nederlandse kampeerders neemt minimaal 4 elektronische apparaten (smartphone, laptop, tablet) mee op vakantie. Engelsen houden het op gemiddeld 3 electronic devices en Fransen gaan op reis met gemiddeld 2 apparaten. Gebruik wordt hoofdzakelijk door de ouders/volwassenen geclaimd (55%), terwijl 14% aangeeft dat alleen de kinderen internet gebruiken.

 

Opvallende paradox: 33% heeft geen probleem met internetloze vakantie

Ondanks het feit dat digitale bereikbaarheid in het dagelijks leven een primaire behoefte is geworden, bevestigt een derde van alle Nederlandse respondenten geen enkel probleem te hebben met een vakantie zonder internet. Een kwart geeft aan alleen overdag zonder internet te kunnen. Wat overblijft is 40% aan verstokte internetgebruikers die altijd en overal bereik willen hebben.

 

 

Les Castels

Les Castels is de pionier van luxueus kamperen. Ruim 50 jaar geleden begonnen met kampeerfaciliteiten in de achtertuinen van kastelen en landhuizen, vandaag de dag de grootste keten van vier- en vijfsterrencampings op authentieke domeinen in Frankrijk. Comfort, kwaliteit en hygiëne zijn de sleutelwoorden. Elke camping heeft een goed digitaal bereik en biedt Wi-Fi aan de gasten. Met 36 campings, waarvan 80% met vijfsterrenstatus, ontvangen zij jaarlijks zo’n 1 miljoen gasten, waarvan Nederlanders de tweede buitenlandse markt zijn. Meer informatie op www.camping-castels.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.