Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn ontdek je Nederland in één dag

Wil je Nederland in één dag ontdekken? Ga dan naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn en maak kennis met al die prachtige gebouwen, streken en bekende attracties die ons kleine landje rijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Noordzeekust, de Waddeneilanden, de Deltawerken, de Zaanse Schans en onze prachtige landgoederen en kastelen.

Op dit grootste zandsculpturenevenement van Nederland, dat nog tot en met zaterdag 28 oktober is geopend en dit jaar werkt met het thema ‘Eropuit in eigen land’, kom je het allemaal tegen! Bovendien komen alle provincies aan bod zodat iedereen wel iets herkent van thuis.

Kom ruim 100 kunstwerken van zand bewonderen

Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn vind je ruim 100 kunstwerken van zand, waaraan professionele zandsculptuurbouwers uit binnen- en buitenland, ook wel carvers genoemd, 3 ½ maand hebben gewerkt. En het resultaat mag er zijn! Op het buitenterrein staan de bloemen nu volop in bloei waardoor de zandbeelden nog beter tot z’n recht komen. Naast heel veel bekende gebouwen, worden er ook herkenbare situaties op grappige wijze uitgebeeld. Want voordat we weggaan, moet er van alles worden geregeld. Maken we er een dagje van of gaan we langer weg? Waar gaan we naar toe? Laat je je oudste zoon voor het eerst alleen thuis? Hoe gaan we om met het weer in eigen land? Gaan de fietsen mee? En waar laten we de hond en wat gaat er allemaal mee in de koffer of vouwwagen?

 

 

195.750 emmers met zand

De carvers van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn hebben maar liefst 2.500 ton zand verwerkt. Dat staat gelijk aan 80 vrachtwagens! Gaan we nog een stapje verder, dan hebben we het over 26.575 kruiwagens of 195.750 emmers gevuld met zand. Nieuw dit jaar is dat een gedeelte van dat zand is gebruikt voor 10 bekende gebouwen die stuk voor stuk sfeervol zijn verlicht. Achter ramen zie je lichtjes branden en torens zijn prachtig uitgelicht in een schemerige ruimte, waardoor het effect van de verlichte gebouwen wordt versterkt. Verder vind je, in één van de andere overdekte ruimtes, nog eens 40 zandsculpturen die stuk voor een gezelschapsspel uitbeelden. Want ook spelletjes spelen doen we tijdens de vakantie maar al te graag. Om de spellen nog beter tot z’n recht te laten komen, hebben de carvers van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn dit jaar bedacht dat het leuk zou zijn om met kleuraccenten te werken. En… dit is bijzonder goed gelukt. Nieuwsgierig? Kom dan eens een kijkje nemen in deze ruimte waarbij je automatisch gaat raden welk spel er wordt uitgebeeld.

Bijzonder dagje uit

Of het nu een zonnige zomerdag of regenachtig is. Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn kun je altijd terecht. Zowel binnen als buiten kun je de zandsculpturen bewonderen. Het complete park is fraai aangekleed met decoratiemateriaal, bloemen en prachtige muurschilderingen. En naast heel veel zandsculpturen vind je op terrein ook een expositieruimte waarin je je waant in het Rijksmuseum. Hier hangt dan ook de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter) en andere schilderijen van meesters die je normaal gesproken alleen bij het beroemdste museum in Nederland kunt zien. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd.

 

 

Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is nog veel meer te beleven. Zo heeft de Friese kunstschilder Wiebe van der Zee, vooral bekend van zijn aquarellen van koeien en andere boerderijdieren, ook een plekje op het terrein. Zie hoe de Veluwe groots is nagebootst, waarbij de natuur van buiten naar binnen is gebracht, inclusief dieren, geluiden en zandsculpturen. Gun daarna je benen even wat rust op één van de gezellige terrassen of in het sfeervolle restaurant. Of kijk op je gemak naar de film ‘the making of’. Want… hoe komt een zandsculptuur nu eigenlijk tot stand? Uitgerust? Neem dan eens plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden, waarbij je de zandsculpturen van bovenaf kunt bewonderen. Op deze manier zie je nog meer details en ervaar je hoe bijzonder alle werken samen zijn. Wil je nog even een lekkere wandeling maken? Geen probleem. Vanaf ’t Veluws Zandsculpturenfestijn loop je zo de Veluwse bossen in.

Prijs & openingstijden Veluws Zandsculpturenfestijn

’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats tot en met 28 oktober 2017 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:

  • 0 t/m 5 jaar: gratis
  • 6 t/m 12 jaar: € 4,50
  • 13 jaar en ouder: € 9,50

Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op op de site (auto kun je gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.