Duitsland partner van de Nijmeegse Vierdaagse

Het vakantieland Duitsland is samen met Tourismus NRW partner van het grootste wandelevenement ter wereld: de 101e Vierdaagse in Nijmegen. Van 18 t/m 21 juli verzamelen 47.000 wandelliefhebbers uit alle windstreken zich om vier dagen lang 30, 40 of 50 km te lopen.

Wandelbestemming net over grens

Met ruim 200.000 km aan wandelroutes is Duitsland de perfecte bestemming voor iedere wandelaar die op zoek is naar een sportieve uitdaging in de bergen, of meer houdt van het vlakke landschap langs de kust. Het Duitse landoppervlak bestaat voor maar liefst 35% uit beschermde natuurgebieden, waaronder 16 nationale parken, 15 UNESCO-Biosfeerreservaten en 104 natuurparken. Dat het wandelplezier in Duitsland al meteen over de grens begint, bewijst Noordrijn-Westfalen.

 

 

Op slechts een paar uurtjes rijden liggen tal van prachtige wandelroutes, zoals de Bergische Panoramasteig, de Talsparrenweg in het Siegtal en de Drei-Täler-tour langs de riviertjes Eschbach, Morsbach en Wupper. Langeafstandswandelaars kunnen hun hart ophalen op de 154 km lange Rothaarsteig in het Sauerland, een van de mooie bosrijke gebieden van Duitsland, of op de 313 km lange Eifelsteig, die van Aken naar Trier loopt. De Kneippwanderweg Olsberg biedt vermoeide wandelaars verlichting in een van de natuurlijke voetenbaden. En wie echt dicht bij huis wil blijven volgt tijdens de grensoverschrijdende wandelroute Schwalmbruch de rivier de Schwalm aan Nederlandse en Duitse zijde van de grens.

 

 

Het Duits Verkeersbureau is van 16 t/m 21 juli met een stand aanwezig op het start- en finishterrein van de Nijmeegse Vierdaagse. Wandelaars kunnen hier na een lange dag tot rust komen en inspiratie opdoen voor een volgend wandelavontuur in Duitsland. Bovendien kunnen ze een reis winnen naar Noordrijn-Westfalen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.