De OV-fiets is nu ook in Tsjechië beschikbaar

In Nederland zijn ze er al een tijdje, maar ook in Tsjechië zijn ze te vinden: OV-fietsen. Ze zijn te huur bij diverse treinstations en kunnen teruggebracht worden bij een ander station. Hartstikke makkelijk!

Aanrader

Een fietstocht maken in Tsjechië is zeker een aanrader. In alle regio’s zijn diverse fietsroutes te vinden die aangegeven worden door middel van kleuren of bordjes. Niet iedereen kan of wil alleen zijn fiets meenemen. Gelukkig zijn er in Tsjechië genoeg plekken waar je een fiets kunt huren, zelfs bij een aantal treinstations. De OV-fiets die je kunt huren is een allround bike met versnellingen en een handrem. Op diverse stations zoals Poděbrady, Kutna Horá, Adršpach en Děčín kunnen deze fietsen geleend worden. Erg handig is dat je de fiets op een ander station kunt terug geven. Zo kun je bijvoorbeeld in Ústí nad Labem de fiets huren, 50 km langs de Elbe fietsen en in Roudnice nad Labem de fiets weer inleveren bij het treinstation. De fietsen mogen ook gratis mee in de trein. Op sommige locaties worden ook elektrische fietsen verhuurd.

 

 

De prijzen voor een OV-fiets zijn zeer betaalbaar. Voor een dagje kost een fiets 250 CZK en een elektrische fiets 390 CZK. De fiets kan ook voor meerdere dagen worden verhuurd en dan gaat de prijs per dag omlaag (150 CZK voor meer dan vier dagen verhuur). Een helm wordt er gratis bijgegeven. De borg is 1000 CZK per fiets.Kinderen tot 12 jaar zijn verplicht om een helm te dragen tijdens het fietsen. De kosten voor een kinderfiets zijn 100 CZK voor een dag.

Voor een overzicht van alle stations en waar je een OV-fiets kunt huren in Tsjechië zie www.cd.cz

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.