Nederlanders plassen liever in de bosjes dan hurken boven de WC!

De tijd met kibbelende kids op de achterbank en smerige plasstops is weer aangebroken: onderweg naar je vakantiebestemming met je gezin. Eén van de allerleukste momenten van het jaar. Maar wat vinden vakantiegangers hier nou echt van? Breakzy – de nieuwste app voor de leukste stops onderweg – deed onderzoek naar de wensen en irritaties van Nederlanders onderweg.

Kop koffie

En kop goeie koffie staat bij 71% van de ondervraagden boven aan het lijstje van dingen waarvan ze onderweg willen genieten. Maar waar is deze lekkere koffie te vinden onderweg? Na de koffie vindt 31% de kwaliteit van de wc ook erg belangrijk. Iedereen die weleens met de auto in Frankrijk rijdt, kent de de beruchte Franse hurktoiletten.

 

 

Wel 42% van de ondervraagde vakantiegangers plast tijdens de rit enkel op een normale ‘Nederlandse’. Van de vakantiegangers die het hurktoilet niet kunnen vermijden, vindt 20% van de ondervraagden het knap als de schoenen droog blijven en spettert het bij 11% overal behalve in de wc. 27% van de Nederlanders plast dan ook liever in de bosjes, dan dat zij boven het toilet moeten hurken.

Maar ‘op vakantie gaan met kids’ is meer dan plassen in de bosjes. Voor meer dan de helft van de vakantiegangers is het hard werken om de kids happy te houden tot de plaats van bestemming is bereikt. “iPad, iPad, iPad!” klinkt dan ook voor een grote groep (27%) bekend in de oren. Slecht 20% van de ondervraagden komt in de auto aan een goed gesprek met zijn of haar partner toe. Een opsomming aan herhalende kreten van de achterbank klinkt de ondervraagden bekend in de oren: met stip op 1 staat “Ik moet plassen!”, snel gevolgd door “Zijn we er al?”.

 

 

Onderweg overnachten is voor veel mensen een perfecte oplossing. Meer dan 75% van de ondervraagden doet dit weleens als zij met de auto onderweg zijn naar Frankrijk, Italië of Oostenrijk. Een autovakantie is namelijk niet alleen voor veel mensen een goedkopere optie, ook biedt dit voor bijna 70% van de ondervraagden extra vrijheid. Duidelijk komt het onderzoek naar voren dat Nederlanders blijven zoeken naar een relaxte reis hun vakantiebestemming. Geen gedoe, maar gewoon genieten.

‘Juist daarom hebben wij Breakzy ontwikkeld’ zegt Judy van den Putte – moeder van twee dochters, ‘om relaxed op vakantie te kunnen gaan’. De app geeft je inzicht in de kwaliteit van duizenden stopplaatsen naar je vakantiebestemming. ‘Wil je een kindvriendelijke (tussen)stop net buiten de snelweg of weten of er schone toiletten zijn bij het volgende tankstation? Je kunt ze voor vertrek toevoegen aan je rit in de app of gewoon onderweg offline ter plekke kiezen’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.