Bijna 2 miljoen meer passagiers voor KLM Groep in eerste halfjaar

KLM sluit het eerste halfjaar van 2017 af met hele sterke vervoerscijfers voor KLM en Transavia. KLM Passage verwelkomde in juni 8,6% meer passagiers aan boord bij 6,5% meer capaciteit. Dit leidde in juni tot de record bezettingsgraad van 89.3%.

De World Business Class van de KLM

Over de eerste 6 maanden werd een groei gerealiseerd van 1,2 miljoen (+8,3%) passagiers naar 15,6 miljoen bij een 6% hogere capaciteit

“Het harde werken van alle KLM en Transavia collega’s, werpt zijn vruchten af. Onze strategie met focus op de klant, product en uitbreiding van het netwerk loont. Dit zijn cijfers om trots op te zijn!” – Pieter Elbers – KLM president-directeur & CEO

De KLM Groep groeide het eerste halfjaar met 11% en bijna 20 miljoen passagiers. Hiermee is KLM goed op weg naar het doel voor 2017 van ruim 40 miljoen passagiers voor KLM en Transavia. De grootste stijging in passagiers kwam uit Europa.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Ondanks een licht herstel de laatste maanden had de Vracht geen eenvoudig eerste halfjaar. Over het geheel genomen daalde het vervoer met 1,3% bij een lagere capaciteit van 0,4% wat leidde tot een lichte daling van de benuttingsgraad met 0,6 procentpunt.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.