Vlaamse Ardennen wordt Wandelwalhalla met 2 extra wandelnetwerken voor 850 km wandelplezier

Toerisme Oost-Vlaanderen stelde recent 2 nieuwe wandelnetwerken voor in de Vlaamse Ardennen. Daar horen twee nieuwe knooppuntkaarten – Bronbossen en Zwalmvallei – met inspiratieboekjes bij. Ook het bestaande wandelnetwerk Getuigenheuvels kreeg een nieuwe kaart. Samen zijn de drie netwerken goed voor 850km aan bewegwijzerde wandelpaden. Meer dan de helft van de Vlaamse Ardennen is nu één aaneengesloten wandelgebied.

Laatste knooppuntpaaltje

Gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt onthulde aan de Zwalmmolen in Munkzwalm het laatste knooppuntpaaltje van het wandelnetwerk Zwalmvallei en herdoopte de Vlaamse Ardennen tot ‘Wandelwalhalla’, dé ultieme wandelbestemming in Oost-Vlaanderen’.

 

 

Toerisme Oost-Vlaanderen lanceerde meteen ook Koplopen (een nieuwe wandelgids voor de Vlaamse Ardennen), een serie digitale wandellussen vanuit horecazaken én een aantal belevingselementen op de nieuwe wandelnetwerken, zoals zit- en picknickbanken op panoramische uitkijkpunten.

 

 

De Vlaamse Ardennen zijn al jaren bekend om het populair en drukbezocht wandelnetwerk Getuigenheuvels. Vandaag krijgt de regio er in een klap twee nieuwe netwerken bij: Zwalmvallei (in en om de gemeente Zwalm), en Bronbossen (tussen Brakel en Geraardsbergen). Zij brengen het totaal aan bewegwijzerde wandelpaden in de regio naar 850km, een verdrievoudiging van het bestaande netwerk. Zo wordt meer dan de helft van de regio Vlaamse Ardennen één aaneengesloten wandelgebied met knooppunten. Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt onthulde symbolisch het laatste knooppuntpaaltje van het netwerk Zwalmvallei. “De Vlaamse Ardennen zijn vandaag een topbestemming voor wandelaars, een wandelwalhalla van 850 kilometer dat nergens in Vlaanderen zijn gelijke kent.”

Nieuwe kaarten en inspiratiegidsen

De nieuwe netwerken Zwalmvallei en Bronbossen krijgen elk een eigen wandelkaart met een inspiratieboekje erbij. Ook het oorspronkelijke netwerk Getuigenheuvels krijgt een nieuwe kaart, die herwerkt is aan de grenzen om naadloos aan te sluiten op de twee nieuwe netwerken. Zo kunnen wandelaars met de drie kaarten op zak meer dan de helft van de Vlaamse Ardennen verkennen, van knooppunt tot knooppunt, in één- of meerdaagse wandeltochten.

Nieuwe wandelgids en wandellussen

Daarnaast stelt Toerisme Oost-Vlaanderen ook de nieuwe wandelgids Koplopen voor, de opvolger van de eerder dit jaar verschenen gids Oeverlopen. Deze gids zoomt in op de twee nieuwe netwerken en bevat vijf lusvormige wandelroutes die elk een typisch thema van de regio omhelzen. Koersfanaten, gourmands, natuurliefhebbers, rustzoekers en (amateur)fotografen krijgen exclusieve routes en wandeltips van vijf streekbewoners die door hun beroep of passie een bijzondere band hebben met de Vlaamse Ardennen. Om de wandelnetwerken extra te promoten vanuit horecazaken, geeft Toerisme Oost-Vlaanderen ook een reeks wandellussen vrij, in flyervorm, die vertrekken vanuit een B&B en leiden langs rustige paden en sfeervolle cafés en restaurants. Wie deze zomer de nieuwe netwerken gaat verkennen, loopt bovendien kans om op enkele belevingselementen te stuiten die de streek extra in de verf zetten, zoals zit- en picknickbanken, uitzichtpunten en waterpartijen. Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt benadrukte voor de aanwezige sector het belang van de drie aaneengesloten wandelnetwerken, die “nóg meer mogelijkheden bieden voor gezonde ontspanning, maar ook een niet te onderschatten bijdrage leveren aan de omzet van lokale ondernemers. Bij wandelen hoort nu eenmaal een terrasje doen, een hapje eten, of overnachten.” De gedeputeerde sprak ook zijn bijzondere dank uit aan Toerisme Vlaanderen, die dit project mee financierde.

De wandelnetwerkkaarten Zwalmvallei, Bronbossen en Getuigenheuvels, en de belevingsgids Koplopen kosten elk €6 en zijn te koop via de webshop, bij de diensten voor toerisme en in de betere boekhandel. De drie wandelnetwerkkaarten krijgen elk een inspiratieboekje, met wandelroutes en praktische informatie. Wie het hele pakket bestelt, drie kaarten plus de gids, betaalt €19,95 en bespaart zo ruim €4.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.