Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert Start-Up Contest

Je tentje op jouw vakantiebestemming laten bezorgen inclusief opzetservice, een dashboard op je smartphone die de caravanverlichting checkt en meteen de bandenspanning meet, 100% recyclebare kartonnen weggooi-tenten, kampeerstoeltjes-met-verwarming en een door vader en zoon ontwikkelde designcaravan 2.0. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert een Start-Up Contest voor beginnende bedrijven in de kampeerbranche. De nominaties zijn nu bekend.

Voortdurend op zoek

Kampeerders zijn voortdurend op zoek naar producten en accessoires om hun verblijf in de natuur nóg leuker, comfortabeler of avontuurlijker te maken. Daarom is er tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11-15 oktober 2017) opnieuw een Innovatieroute. Nieuw is de Start-Up Contest, voor starters in de kampeerbranche. Op basis van de criteria ‘vernieuwend, haalbaar, betaalbaar en relevant voor een breed publiek’ heeft de vakjury uit alle inzendingen een online shortlist samengesteld, waarop kamperend Nederland kan stemmen, via kampeerencaravanjaarbeurs.nl/startup. De winnaar wordt beloond met gratis meters op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en krijgt dus de kans om zijn of haar product aan een groot publiek te laten zien.

 

 

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

 • E-trailer – TU-studenten ontwikkelden de Smart-trailer app. Daarmee stel je de caravan waterpas, controleer je kogeldruk, caravanverlichting en bandenspanning.
  ‘Relevante informatie, direct binnen handbereik in je telefoon. Je eigen caravandashboard in de auto’, aldus de vakjury.

   

 • Geardropper – Online huur- en bezorgservice waarbij de kampeeruitrusting klaar staat op charmecampings in 10 vakantielanden. Inclusief opzet- en afbreekservice.
  ‘Geen aanschafkosten: een laagdrempelige manier om nieuwkomers te laten kennismaken met kamperen’, aldus de vakjury.

   

 • Kartent – Kartonnen tenten voor muziekfestivals, waterdicht, goed geïsoleerd en100% recyclebaar. Via fundraising wordt een compacte variant ontwikkeld voor kampeerders.
  De vakjury: ‘Een sympathieke manier om de jeugd via festivals te laten kennismaken met de tent’.

   

 • Outchair – Een kampeerechtpaar ontwikkelde een campingstoeltje met infrarood warmte-elementen in zit- en ruggedeelte. Waardoor je ook tijdens koudere dagen buiten kunt zitten.
  ‘Een oplossing die nog niet bestond, voor een probleem dat we allemaal kennen’, aldus de vakjury.

   

 • Tipoon – Vader en zoon ontwikkelden deze Travel Machine, die zowel in de breedte als in de hoogte uitschuift. Bediening via een smartphone-app. Binnen ontstaan zo vier slaapplekken, woonaccommodatie inclusief badkamer met toilet.
  De vakjury: ‘De Tipoon pusht het imago van de caravan omhoog. Met z’n uitstraling, functionaliteit en bediening via de smartphone, spreekt deze caravan-2.0 een grote, jongere doelgroep aan’.

   

 

 

Vliegen start

De volgende stemronde ligt bij kamperend Nederland: ervaren en doorgewinterde kampeerders, die exact weten wat ze missen tijdens hun rondreizen door Europa of tijdens hun verblijf op de camping of camperplek. Tot 13 augustus kunnen zij online hun stem uitbrengen op een van de vijf nominaties – op 14 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt. Die is vervolgens te zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober), waar de ‘Start-Up van het Jaar’ een vliegende start krijgt, als hoogtepunt in de Innovatieroute.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.