Met Bike MOTION Benelux 2018 bruisend het nieuwe fietsseizoen in

Bike MOTION Benelux markeert in het voorjaar van 2018 de start voor het nieuwe wielerseizoen. De markt heeft positief gereageerd op de verhuizing van Bike MOTION naar het vroege voorjaar. Alle grote merken die hun vizier richten op de sportieve fietser zijn van de partij. Met de ambitie om het aantal deelnemers van de laatste editie te overtreffen belooft het een vliegende start te worden. Bike MOTION Benelux wordt van 2 tot en met 4 maart gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Colin Robaard, brand manager Bike MOTION Benelux vertelt dat de organisatie niet over één nacht ijs is gegaan. “We hebben heel goed gekeken naar het juiste moment met een natuurlijke aansluiting op het fietsseizoen. In de oude situatie presenteerden we in het najaar prototypes van innovaties, het was voor de geïnteresseerde consument vooral kijken en niet aanzitten. Door te verhuizen naar het voorjaar zijn de innovaties – of het nu om een frame gaat of een accessoire – direct te testen en te koop in de markt.”

Uitstekende move

De markt herkent dit. Thom van Dulmen van Specialized ziet de verhuizing als een uitstekende move: “Wij zijn erg blij met de keuze om Bike MOTION Benelux naar het voorjaar te verplaatsen. De nieuwe datum sluit veel beter aan bij het beslis- en koopmoment van de consument. Wij zijn hier natuurlijk bij!” Ook andere partijen zoals Koga en Bianchi zijn enthousiast over het nieuwe moment. Ook zij zijn uiteraard in het voorjaar aanwezig.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Robaard vertelt dat Bike MOTION zich positioneert in het hart van alle sportieve maar juist ook richting de fanatieke fietser. Zelfs als iemand de hele winter doorfietst, in het voorjaar gaat iedereen nadenken over zijn persoonlijke doelstellingen voor het komende wielerseizoen. “We spelen daarop in en vragen bijvoorbeeld de fietsers op hun fiets en met outfit naar het event te komen. Ze kunnen hun fiets laten onderwerpen aan een ‘periodieke keuring’, of een inspanningstest afnemen. Als doelstelling een nieuwe racefiets te kopen maar eerst nog eens grondig vergelijken en testen? Ook daarin voorzien we. Nieuw op Bike MOTION: een parcours om de racefiets eens goed te testen. Het inmiddels bekende mountainbike parcours houden we er natuurlijk in.”

 

 

De organisatie nodigt de fietsers uit met de vriendenclub of met de fietsclub naar Utrecht te komen. Robaard: “We houden van actie, op deze manier brengen we het gesprek tussen fietsers onderling op gang. Die gedeelde passie, daar gaat het om. Natuurlijk hebben we ook theaters, kennissessies en heel veel mogelijkheden voor exposanten om hun innovaties te tonen. Het fietsseizoen begint op Bike MOTION Benelux 2018.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.