Well-being op Malta

Het zonnige klimaat, de gezonde mediterrane keuken en de vriendelijke bevolking maken Malta een fantastische bestemming voor een ontspannen vakantie. Of je nou met een boek op het strand of bij het zwembad neerploft, je laat verwennen in één van de vele wellnesscentra, op yoga retraite gaat of liever een mooie wandeling maakt: je komt gegarandeerd als herboren thuis!
malta

Farmhouses op Gozo

Op Gozo, het groene en rustige zusje van Malta, vind je tal van zogenaamde farmhouses. Eeuwenoude authentieke boerderijen zijn omgebouwd tot gezellige, rustieke gastenverblijven. Comfortabel en vaak mét privézwembad. Ervaar het eilandleven met siësta’s in de namiddag, verse producten van het land, lokale festa’s en de gastvrije bevolking. Eten en drinken spelen een belangrijke rol in het leven van de eilandbewoners. Omdat het eiland heuvelachtig en vruchtbaar is en wordt omgeven door de Middellandse Zee, groeien er allerlei gezonde en smaakvolle producten op het land, zoals aardbeiden, tomaten en aardappels. Ga dineren in één van de mooie restaurants of zoek een eenvoudig eethuisje op, waar je de lekkerste traditionele gerechten eet.

 

 

Kempinski Gozo

Vind je niets fijner dan een ontspannende massage, een goede scrubbeurt of bubbelen in een jacuzzi? Breng dan een bezoekje aan een wellnesscentra, die in vele vijfsterrenhotels te vinden zijn. De allermooiste is de spa en het ayurveda centrum in het Kempinski Hotel op Gozo. Zowel de ayurveda-artsen en therapeuten als de olie, kruiden en ayurveda-attributen die gebruikt worden zijn afkomstig uit Zuid-India, waar ayurveda vandaan komt. En wist je dat het centrum al jarenlang wordt uitgeroepen tot de beste spa in het Mediterrane gebied door “Leading Spa’s of the World”? Je kunt er echt niets anders dan ontstressen en ontspannen.

Yoga

Steeds meer mensen ervaren de positieve werking van yoga op hun lichaam en geest. En wat is er fijner dan yoga met de ruisende zee op de achtergrond? Verschillende organisaties bieden retraites aan: een week lang genieten van de schoonheid van de Maltese eilanden en yoga. Of wat dacht je van SUP (Stand Up Paddle board) yoga? Op je board in het water doe je yogaoefeningen. Een uitdaging voor je balans, maar vooral ook heel ontspannend en leuk!

 

 

Met de zeewind in je haren en de mooiste vergezichten in het Middellandse Zeegebied kun je op de Maltese eilanden prachtig wandelen. Steile kliffen waar de golven tegenaan beuken, het rotsachtige terrein van de garrigue en verborgen groene valleien: je komt het allemaal tegen. Tel daar historische dorpjes, grotkapellen en afgelegen paleizen van ridders bij op en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige wandeling.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.