Vier vanaf 16 juni 10 dagen LGBT feest in New York

NYC & Company nodigt mensen van over de hele wereld uit om naar New York City te komen voor de jaarlijkse Gay Pride 2017. Morgen start officieel de Gay Pride! Van 16 tot 25 juni vinden er tien dagen lang verschillende feesten en activiteiten plaats in de stad met het thema ‘We are Proud’. Met meer dan 2 miljoen geïnteresseerden in 2016, biedt het Pride schema ook dit jaar weer een breed aanbod in events met voor ieder wat wils.

De kick-off van de NYC Pride dit jaar is The Rally op 16 juni om 18:00 uur. NYC Pride brengt de Rally terug in de straten van New York. Maatschappijactivisten, organisatoren en meer laten van zich horen. Deze kick-off wordt gehost door organisator van de Pride; Alicia Ortiz.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Films

Voor de filmliefhebbers heeft NYC Pride de handen ineen geslagen met NewFest en het SVA Theatre voor OutCinema. Op maandag 19 juni is er de New York première van “CHERRY POP”; een hilarische comedy aan de schunnige kant over een heftige avond in een travestietenclub. Daarnaast is er ook aan de jongere filmliefhebbers gedacht tijdens de Family Movie Night op dinsdag 20 juni. Bezoekers kunnen genieten van een familievriendelijke vertoning van Disney’s The Lion King, gehost door Miss Richfield 1981.

Party!

Uiteraard gaan de Gay Pride en goede feestjes hand in hand. Begin vrijdag 23 juni bij Moxie, deze vrijdagmiddagborrel begint om 16:00 uur onder het genot van deuntjes gespeeld door de DJ’s Mary Mac en Susan Levine. Een speciaal optreden door Grammy genomineerde zangeres Mary Lambert kan hier uiteraard niet ontbreken. Na Moxie wordt het tijd je richting Fantasy te begeven; in samenwerking met Brian Rafferty Productions zullen de DJ’s Ralphi Rosario en Eddie Martinez de sferen naar een hoger level tillen tijdens dit event met thema “Men at Work”. De volgende dag is, voor het zevende jaar op rij, het Hudson Terrace ‘the place to be’ tijdens het jaarlijkse dakterras feest. Op zaterdag 24 juni is hier namelijk het VIP Rooftop Party met DJ’s Alex Acosta, GSP en Hannah.

 

 

Last van hoogtevrees? Ga dan naar Teaze, dit feest exclusief voor vrouwen is na groot succes ook dit jaar weer terug. DJ’s Taryn Manning (ster van succesvolle Netflix serie Orange is the New Black) en Tatiana laten hier de heupen zwoel op de muziek bewegen. Start de zondag erna rustig op tijdens de 24e editie van PrideFest. Dit LGBT straatfestival trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan en meervoudig-platina winnares LeAnnRimes is tijdens dit event de hoofdattractie. Na PrideFest wordt het tijd voor de vrouwelijke bezoekers om zich te begeven naar Femme Fatale. Vanaf 16:00 uur zorgen de DJ’s Nikki Lions, Mary Mac en Tatiane hier voor uitstekende muziek.

Wereldberoemd

Werelds meest beroemde LGBT Pride evenement vindt natuurlijk plaats in New York City. De 48e editie wordt geleid door de Grand Marshals: de Amerikaanse vakbond van burgerlijke vrijheden, Brooke Guinan, Krishna Stone en Geng Le. Dit jaar wordt de mars live uitgezonden op ABC7 vanaf 12:00 uur.

Pride Island

In het teken van de NYC Pride driedaagse culturele beleving, vinden er vrijdag, zaterdag en zondag te gekke feestjes plaats op Hudson River Park’s Pier 26. Vrijdag zijn het meervoudig-platina artieste Deborah Cox en de “Godmother of Soul”, Patti Labelle, die de voetjes laten dansen. Op de tweede dag van Pride Island is het podium voor live optredens van “Closer” duo Tegan en Sara en “King” trio Years & Years, tezamen met Róisín Murphy, Gallant, Dimitri From Paris en Occupy The Disco. Op de laatste dag van Pide Island zullen de DJ’s Scott Martin en Cindel zorgen voor housemuziek, gevolgd door DJ duo Chus & Ceballos. Grammy award-winnares singer/songwriter Nelly Furtado zal de zondag op Pride Island afsluiten.

De 2017 NYC Pride Guide is uitgebracht met niemand minder dan de Pride Island soul legende, Patti LaBelle, op de cover. De gids bevat verhalen van LGBT vluchtelingen, vernieuwde bar snacks, overheerlijke cocktails en meer: http://bit.ly/2rEysXf.

Voor meer informatie over NYC Pride en de evenementenkalender, bezoek: www.nycpride.org.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.