Puy du Fou’s Cinéscénie, grootste avondshow ter wereld dit jaar nóg grootser

De grootste avondshow ter wereld, Cinéscénie, wordt opgevoerd in het twee na grootste themapark van Frankrijk: Puy du Fou en is naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het park dit jaar nog grootser dan in de afgelopen jaren. Met meer dan 2.000 acteurs en 500 werknemers is de Cinéscénie show hét hoogtepunt van het historische themapark en de kaarten voor het seizoen 2017 zijn dan ook al bijna uitverkocht. Snelbeslissers kunnen nog geluk hebben.

Cinéscénie Foto: Puy du Fou

Het cadeau voor de 40ste Verjaardag

De geschiedenis van het themapark Puy du Fou begint in 1977. Het park opent zijn deuren en de eerste opvoeringen van Cinéscénie lokken meteen 80.000 toeschouwers. In al die jaren is het spektakel natuurlijk geëvolueerd en ook voor de 40ste verjaardag deze zomer zijn er weer nieuwigheden. Het gloednieuwe monumentale decor is 70 meter lang en 15 meter hoog. Het stelt een vesting voor met een middeleeuws dorp op de achtergrond. Door allerlei technische snufjes en special effects verandert de gigantische bühne in een wereld vol beweging.

 

 

Groots, grootser grootst: Cinéscénie in cijfers

De avondshow van bijna twee uur toont het meeslepende verhaal van de familie Maupillier, vanaf de Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Een historisch openluchtspel op de ruïnes van een kasteel. Een show omschrijven in woorden is niet gemakkelijk. Deze cijfers tonen aan hoe groots de voorstelling is:

  • Een scène van 23 ha, het grootste ter wereld
  • Bijna 370.000 toeschouwers worden verwacht tijdens de 28 voorstellingen, zo’n 13.200 per show
  • 3.800 vrijwilligers nemen deel aan het spektakel. Per show zijn er maar liefst: 2.400 acteurs, 130 paardrijders, 80 technici en 500 werknemers om het publiek te verwelkomen.
  • 28.000 kostuums zijn er nodig
  • 850 pijlen vuurwerk worden per voorstelling afgeschoten
  • 20 drones worden ingezet om decormateriaal te laten vliegen
  • 150 water jets zorgen voor een extra spektakel
  • Meer dan 3.000 3D projectors, waarvan 480 LED’s, geven een prachtige lichtshow en zorgen voor een 3D video projectie om de toeschouwers het gevoel te geven zich midden in de actie te bevinden.

Praktische informatie

Wanneer? : Cinéscénie is een zomerspektakel van 3 juni tot 9 september 2017. Er zijn 28 voorstellingen.
Tickets voor Cinéscénie: volwassene vanaf 27€, kinderen van 5 tot 13 jaar vanaf 19€
Meer details zijn te vinden op de website van Puy du Fou. Er zijn dit seizoen nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

 

Snel reserveren is de boodschap

Gezien de enorme populariteit worden kaartjes maanden vooraf gekocht. De verkoop gaat elk jaar van start in oktober. Voor de editie van 2018 start de verkoop dus in oktober 2017. Snelle beslissers kunnen mogelijk nog dit jaar naar Puy du Fou reizen en er Cinéscénie beleven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.