Beleef adrenalinekicks in Zweden

Zweden heeft soft outdoor activiteiten zoals kanoën, kajakken en wandelen, maar ook bloedstollende activiteiten zoals downhill mountainbiken en rotsklimmen. Of bezoek de langste zipline van Europa waarbij je op een hoogte van zo’n 50 meter al hangend in je harnas aan een dikke staalkabel naar beneden zoeft. Durf jij het aan?

zweden

Mountainbiken in Idre Fjäll

Ga je regelmatig mountainbiken en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan eens naar Idre Fjäll in Midden-Zweden. Dit complete vakantieresort ligt op zo’n 8 km afstand van Idre, vlakbij de Noorse grens, in het noordelijke deel van de provincie Dalarna. Hier beleef je een onvergetelijke vakantie, zeker als je van actief houdt. Mountainbikers kunnen helemaal los gaan. En nee, je hoeft echt geen afgetraind racebeest te zijn. Er zijn ontelbaar veel routes voor zowel beginners als de meer ervaren fietsers. En… nog een pluspunt. Wandelaars en mountainbikers gebruiken hier zelden tot nooit hetzelfde pad. Dit geldt overigens niet voor de rendieren die vrij in het wild rondlopen! Wil je één van de vele spannende downhill fietsroutes proberen? Pak je fiets en neem ‘m met de stoeltjeslift eenvoudig mee naar boven. Vervolgens knal je via de groene skipistes op techniek naar beneden. Als dit geen adrenalinekick geeft? Bezweet en helemaal kapot van het fietsen pak je opnieuw een stoeltjeslift of… neem een frisse duik in één van de vele meren.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Doe de Kamikaze Zip bij Little Rock Lake

Toe aan wat adrenaline? Dan is Little Rock Lake, een ziplinepark in Småland, een must do. Hier vind je in totaal 3,3 kilometer aan ziplines en daarmee is dit park de grootste in Europa. Voor wie durft neemt de Kamikaze Zip, een ruim twee kilometer lang traject. Het parcours bestaat eigenlijk uit elf ziplines, die via stopplaatsen met elkaar zijn verbonden. Zo stop je onderweg onder andere op een twintig meter hoge klif en beklim je een steile ladder van 5 meter hoog. De langste van de elf ziplines is 370 meter en op sommige punten bungel je zomaar 50 meter boven de grond en bereik je een snelheid maar liefst 70 kilometer per uur. Maar… dan heb je wel een fantastisch uitzicht! Misschien zie je in de verte wel een eland grazen. Tijd genoeg in ieder geval om van de fantastische natuur te genieten, want het duurt zo’n drie tot vier uur om het hele parcours af te leggen. De zeer veilige ziplines zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

 

 

Mountainbiken in Skåne

Skåne, de meest zuidelijke regio in Zweden, biedt wandelaars en fietsers eigenlijk een beetje van alles. Want… deze provincie laat je kennis maken met een zeer gevarieerd landschap. Van felgekleurde koolzaadvelden tot bladerrijke bossen en van diepe kloven tot indrukwekkende rotskusten en kilometerslange witte zandstranden. Tussen al dit moois hebben de Zweden ook gedacht aan de mountainbikers onder ons. Op de meest mooie paadjes langs de kust met uitzicht over ruige kliffen kun je terecht met je sportieve tweewieler. Maar… ook in de dichte bossen vind je volop uitdagende routes. Wil je een heel bijzondere tocht maken? Ga dan voor de Backaleden-trail. Dit heuvelachtige parcours met uitdagende afdalingen vind je vlakbij Brösarp in het oosten van de provincie. Onderweg passeer je de bijzondere Tockabjärs källor-waterbronnen, waar je je bidon kunt vullen met vers bronwater. Ook de Hallamölla vattenfall, Skåne’s hoogste waterval, kom je op je tocht tegen. Zet je fiets even aan de kant om bij te komen én geniet van die indrukwekkende hoeveelheid water die naar beneden stort.

Rotsklimmen in Västervik

Småland is de regio van Pippi Langkous, design en de eland, het symbool van Zweden. Maar… ook voor het sportieve avontuur zit je hier goed. In het meest oostelijke deel van Småland ligt Västervik met een archipel van duizenden eilanden en riffen waar je fantastisch kunt vissen, zwemmen en kajakken. Wil je het nog spannender hebben? De enorme rotsen rondom Västervik zijn momenteel de hotspots voor rotsklimmers en hét decor voor de jaarlijkse Bouldercup. Bij het klettercentrum in Västervik ontdek je jouw talent als rotsklimmer. Het centrum biedt niet alleen de mogelijkheid van kletteren, maar ook kun je er (outdoor en indoor) sportklimmen, boulderen, traditioneel klimmen en alpine klimmen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.