Een eerbetoon aan een van de belangrijkste beeldhouwers van deze tijd in Meppel

Ter gelegenheid van Eric Claus zijn tachtigste verjaardag organiseert Beeldenpark de Havixhorst in de Schiphorst bij Meppel, een eerbetoon aan een van de belangrijkste beeldhouwers van deze tijd. Meer dan 100, vaak levensgrote beelden, sieren deze zomer de prachtige en lommerrijke tuinen van de Havixhorst.

Tango

Robuust tot bijna abstract werk

Van robuust bijna abstract werk tot verfijnde beelden, die weggelopen zijn uit de troep van de “Commedia dell’Arte”. Toneelgezelschappen, die in voorbije tijden aanvankelijk door Italië dwaalden. De geest van Claus heeft de kunstenaar in staat gesteld een enorme variatie van vormstijlen tot in perfectie te verbeelden.
Het werk van Heleen Levano, de vrouw van Eric Claus wordt tegelijkertijd tentoongesteld in de Oranjerie.

Commedia dell'Arte

Commedia dell’Arte

 

 

Kunsthuis de Secretarie

Het kleinere werk van Claus, waaronder zijn bekende penningen, pastels en voorstudies, zijn deze zomer vanaf 9 juli drie maanden te zien in Kunsthuis de Secretarie in het centrum van Meppel. Gedurende de hele expositieperiode zullen er elke eerste zondag van de maand en op andere dagen diverse optredens, lezingen en workshops georganiseerd worden in het thema Komedie en illusie. De actuele informatie hierover staat op de website.

Het beeldenpark is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.