Voorjaarskunst in Düsseldorf – Orbit is back!

De hoofdstad van Nordrhein-Westfalen staat in de thuismarkt Duitsland al langer bekend als hét kunstmekka van de Bondsrepubliek. Maar ook het kunstminnend publiek in Nederland en België kan zich dit voorjaar ruimschoots onderdompelen in nieuwe tentoonstellingen en culturele manifestatie. Nadere info in de Art in Düsseldorf brochure 2017 of op de speciale kunstwebsite van het verkeersbureau.

Stalen netwerk op 25 meter hoogte

In Orbit is terug in Düsseldorf. Na het grote succes van het vorige seizoen is de installatie van Tomás Saraceno opnieuw geïnstalleerd. Een stalen netwerk op 25 meter hoogte in het atrium van K21 Kunstsammlung. Gezien de complexiteit en de veiligheid is de succesvolle installatie opnieuw geconstrueerd. De installatie symboliseert een surrealistisch spinnenweb gemaakt van een draadstalen constructie met een gewicht van meer dan 3 ton. Het stalen web heeft een oppervlakte van 2500m2. Bezoekers mogen over het net lopen en kijken door het stalen spinnenweb neer op de begane grond. Zodra je over het net wandelt, word je een koorddanser op een net van trillende touwen. De Argentijn Tomás Saraceno was altijd geïnspireerd door spinnenwebben en heeft van 2010 – 2013 met architecten en biologen hieraan gewerkt. De nieuwe installatie is op 25 maart jongstleden opengesteld voor de komende vijf jaar. www.kunstsammlung.de/en/in-orbit.html #K21inOrbit

Overzichtstentoonstelling Duitse kunstschilder Cranach

Museum Kunstpalast organiseert een tentoonstelling van de meester van de Duitse Renaissanceschilder Lucas Cranach met ruim 200 werken. Hij werkte rond 1500 als hofschilder van de Saksische keurvorst Frederik de Wijze en ontwikkelde zich tot een zeer productief schilder. Verschillende werken zijn in bruikleen gesteld door toonaangevende musea uit de wereld, waaronder het bekende werk ‘Judith mit dem Kopf des Holofernes’ uit het Metropolitan Museum of Art in New York. Zijn werk kenmerkt zich door een doordringende, pakkende en expressieve stijl van kleurgebruik. Ook worden verschillende olieverven op panelen en tekeningen tentoongesteld die zijn rol in de Reformatie belichten. Cranach werkte onder meer in Wenen en Wittenberg en kon Maarten Luther tot zijn vrienden rekenen. Van 8 april tot 30 juli. www.smkp.de

Moderne kunst

Tot eind april loopt de fototentoonstelling ‘Women on Street’ van Peter Lindbergh en Garry Winogrand in het NRW Forum. Zij maken hun debuut in Duitsland met deze spraakmakende zwart -wit foto’s van vrouwen gefotografeerd tijdens fashion shoots.

 

 

In het NRW Forum is iedere maandagavond van 18.30 tot 19.45 een yogaklas, ‘We make you fit for Art’. Al je mobiele apparatuur moet uitgeschakeld zijn om je eigen batterij weer op te laden. Deelname kost € 7,-

 

 

Otto Dix- The evil eye – tot en met 28 mei 2017

Voor de eerste keer komt de Kunstsammlung met een overzichtstentoonstelling van 120 werken van de controversiële Dix. Hij vooral bekend van de ‘Nieuwe Zakelijkheid’, een expressionistische Duitse stroming waar hij samen met George Grosz en Max Beckmann de basis voor legde. De tentoonstelling richt zich vooral op werken uit zijn tijd in Düsseldorf.

Met het rijke cultuuraanbod en fijne faciliteiten in al haar facetten staat Düsseldorf op de zesde plaats als meest leefbare stad van de wereld volgens het toonaangevende onderzoeksbureau Mercer www.mercer.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.