Stijging van passagiersaantallen voor KLM zet door!

De KLM vervoerscijfers van maart 2017 laten wederom een positief beeld zien. In de derde maand van dit jaar wist KLM de stijgende lijn van de afgelopen periode vast te houden. Ten opzichte van maart 2016 verwelkomde KLM 7,3% meer passagiers bij een capaciteitsverhoging van 6,2%. De bezettingsgraad bleef vrijwel stabiel met slechts 0,1 procentpunt afwijking ten opzichte van maart 2016.

De KLM Cityhopper

De KLM Cityhopper

 

 

“KLM heeft een veelbelovend eerste kwartaal afgesloten met een flinke groei van het aantal passagiers. KLM is hiermee op de goede weg naar haar doel om 32 miljoen passagiers in 2017 een memorabele reiservaring te geven. ”
Pieter Elbers – President-directeur KLM

In het bijzonder op Europa, waar KLM onverminderd marktaandeel probeert terug te pakken, wist KLM haar positie verder te versterken. KLM Cityhopper voegde in maart alweer een zevende Embraer 175 aan haar vloot toe. Transavia groeide flink, waarbij KLM de situatie met eind maart vorig jaar vergelijkt, toen de basis in München werd geopend.

 

 

KLM Cargo wist in maart te profiteren van de mondiale groei in luchtvrachtvervoer. Cargo daalt ten opzichte van maart 2016 met 0,7% procent, in lijn met de minder ingezette capaciteit van 0,3%. De benuttingsgraad steeg met 1,5 procentpunt.

KLM heeft het eerste kwartaal van 2017 daarmee goed afgesloten: over de eerste drie maanden steeg het aantal passagiers met 6,5% wat neerkomt op 430.000 passagiers.

De capaciteit steeg met 4,7% procent en de bezettingsgraad nam 1 procentpunt toe.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.