Op 11 april vindt de officiële opening van het aspergeseizoen plaats in Vechtdal Overijssel

Op dinsdag 11 april 2017 gaat het aspergeseizoen in Vechtdal Overijssel van start. Burgemeester Peter Snijders van gemeente Hardenberg krijgt de eer om de eerste asperge van aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen te steken.

asperges-campagne-vechtdal

“Vele koppen steken al boven de grond, wij zijn bijzonder vroeg dit jaar”, aldus aspergetelers uit het Vechtdal, Jan Nijhuis en Ernie van der Kolk die dit voorjaar samenwerken met horeca en streekproducenten in een aspergecampagne.

Asperges of ‘het witte goud’, al zijn ze er ook zelfs met een groene en paarse kleur. Eén van de verrukkelijke producten waar het Vechtdal om bekend staat en dan het liefst dagvers. Aspergetelers Jan Nijhuis, Diffelen en Ernie van der Kolk, Oudleusen werken dit voorjaar samen met Vechtdal Marketing, deelnemende horecabedrijven en streekproducenten in een aspergecampagne. Vanwege het gunstige weer kan de campagne vroeger van start gaan en gelijktijdig met de landelijke opening plaatsvinden.

 

 

Feestelijke openingen aspergeseizoen

De feestelijke opening van het seizoen wordt op dinsdag in bijgewoond door chefkoks, restauranteigenaren, aspergeliefhebbers en streekproducenten. Het is inmiddels een mooie traditie dat burgemeester Snijders de eerste asperge steekt. “Ik doe dit meerdere jaren en het blijft een leuke ervaring. Als burgemeester ben ik trots op de producten uit deze grond. De asperge is en blijft een bijzonder mooi streekproduct ”. Vrijdagmiddag 14 april wordt er een culinaire aspergeproeverij gehouden door 5 topkoks uit het Vechtdal, tijdens de opening bij Tuinderij van Ernie van der Kolk in Oudleusen.

 

 

Nieuw: Aspergeboekje met aspergedagen, menu’s en smaakroutes

Alle aanbod aan activiteiten, aspergedagen 20 en 27 mei, smaakroutes, menu’s en arrangementen worden getoond op www.verrukkelijkvechtdal.nl/asperges. Eind april verschijnt er een aspergeboekje met aspergeweetjes, recepten, activiteiten en alle menu’s en arrangementen van de deelnemende horeca. Deze komt als gratis uitgave bij de telers en deelnemende bedrijven te liggen, zolang de voorraad strekt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.