Drents Museum opent familiebelevenis Codename: Energy

Op vrijdag 14 april opent het Drents Museum de deuren van de nieuwe familiebelevenis Codename: Energy. Deze belevenis is de opvolger van het Kindermuseum Boordevol Energie. Codename: Energy is dé plek in Nederland waar alles draait om energie. Samen met de onderzoekers Genieke Sterk (Ilse Warringa) en Storm Roosting (Sergio IJssel) duiken de bezoekers in de wereld van energie. Wat is energie, hoe gingen onze voorouders hiermee om en hoe kunnen we er in de toekomst bewuster mee omgaan? Codename: Energy is een energiek avontuur voor jong en oud en mogelijk gemaakt door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

drents-museum

Energie

Energie verbindt generaties. Alles wat wordt bedacht en gedaan op het gebied van energie heeft invloed op mens, landschap en milieu. Wat onze voorouders hebben bedacht en gedaan, bepaalt hoe wij er nu voor staan. En wat wij op onze beurt doen, heeft invloed op de generaties in Nederland na ons. Want we gebruiken met zijn allen heel veel energie: om te douchen, bellen, gamen enzovoort. Dat levert veel CO2 en andere broeikasgassen op. De uitstoot van deze gassen heeft grote gevolgen voor onze wereld.

 

 

Een energiek avontuur

Genieke Sterk (Ilse Warringa van Klokhuis en Welkom in de Gouden Eeuw) en Storm Roosting (Sergio IJssel van Klokhuis en Flikken Maastricht) werken in het gaafste lab van de wereld, namelijk het E-Lab. In dit lab doen zij onderzoek naar energie. Genieke en Storm staan op het punt een ontdekking te doen die de wereld gaat veranderen, maar daar hebben ze hulp bij nodig! Tijdens het avontuur dat volgt, worden jong en oud uitgedaagd om op een speelse en avontuurlijke manier na te denken over en aan de slag te gaan met energie. Wie durft het avontuur aan?

 

 

Drenthe

Uiteraard komt de Drentse energiegeschiedenis aan bod in Codename: Energy. De provincie Drenthe was namelijk eeuwenlang dé energieprovincie van Nederland. Turf, aardolie en aardgas, Drenthe heeft het allemaal. In Codename: Energy ontdekken de bezoekers hoe onze voorouders de energievoorraden vinden en gebruiken.

Samenwerking

NAM is al langere tijd trotse hoofdsponsor van het Drents Museum. Daarnaast was NAM in 2012 sponsor van het Kindermuseum Boordevol Energie en in 1997 sponsor van het GeoExplorer objecttheater. Nu heeft het Drents Museum dankzij een bijdrage van NAM Codename: Energy gerealiseerd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.