Op zondag 2 april is het Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden

Op zondag 2 april 2017 is er een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. Er kan gezongen en gedanst worden want Dummie en schrijfster Tosca Menten nemen kinderen mee op een muzikale reis, samen met zestien jonge accordeonspelers van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest.

Tosca Menten presenteert haar nieuwe verzamelbundel ‘Knotsspannend’ en is er een speurkaart om met Dummie op avontuur te gaan in de museumzalen. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden kan op www.rmo.nl/dummiedemummiedag

 

 

Dummie, Tosca Menten en het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest geven in het museum twee muzikale voorstellingen (11 uur en 14 uur) voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook is er volop gelegenheid om zelf een accordeon uit te proberen, op de foto te gaan met Tosca en Dummie of aan te schuiven bij een meet & greet met Tosca. In het museum in Nederland kunnen kinderen op zoek naar echte Egyptische mummies, godenbeelden en hiërogliefen met de gratis Dummie de mummie-speurkaart. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen te winnen.

 

 

Tosca Menten

Tosca Menten, schrijfster van de bekende kinderboekenserie over Dummie de Mummie, presenteert op 2 april haar nieuwe verzamelbundel ‘Knotsspannend’, met de verhalen ‘Juffrouw Pots’ en ‘De verschrikkelijke steen’ en het eerste deel van haar nu al legendarische serie over Siem Subliem en de struisvogels.
Tosca Menten is een veelzijdig auteur: ze treedt op met haar eigen theatershow, schrijft en zingt liedjes, maakt filmpjes en heeft een vaste column in Kidsweek. Haar boeken over Dummie de mummie zijn razend populair en worden in acht talen uitgegeven.

Dummie de mummie verjaardag

Nog geen genoeg van Dummie de mummie? Voor jarige Dummie de mummie-fans kan er een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar) geboekt worden. www.rmo.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.