Vijfde “Wanderfrühling” op Rügen

Het grootste eiland van Duitsland nodigt wandelaars van 21 tot 30 april 2017 uit voor de vijfde “Rügener Wanderfrühling”. Dit jaar draait bij het evenement alles om het thema actieve vakanties.

Tussen Arkona in het noorden en Zicker in het zuidoosten van het eiland zijn er ongeveer 60 grotendeels gratis evenementen: een rondgang door de badplaatsen of rondleidingen bij Kap Arkona, Ranger-rondleidingen, fietstochten, nordic-walkingtochten, wandelingen over de paden van de geschiedenis, fotosafari’s, wandelingen met honden en lezingen.

Met een oppervlak van meer dan 900 vierkante kilometer, een uniek cultuurlandschap en een kustlengte van ongeveer 600 kilometer biedt het eiland Rügen de ideale omstandigheden voor een actieve vakantie voor jong en oud. De heldere zoute zeelucht en de ongeveer 800 kilometer aan fiets- en wandelwegen nodigen je uit om er een actieve vakantie van te maken. Het eiland Rügen biedt enorm veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen met twee nationale parken, een biosfeerreservaat en meer beschermde gebieden. Imposante krijtrotsen en idyllische beukenbossen in het nationale park Jasmund, een ruw Oostzeelandschap met de vuurtorens bij Kap Arkona, schilderachtige gebieden in het westen waar in de lente en de herfst duizenden kraanvogels rusten, de heuvelachtige weides van Zicker Berge in het zuidoosten en mondaine badplaatsen aan de Oostzee – dat alles en nog veel meer kunnen wandelaars verwachten op het grootste eiland van Duitsland.

 

 

 

 

De openingswandeling van de vijfde Wanderfrühling van Rügen vindt plaats op vrijdag 21 april. De wandeling gaat van start in Sassnitz en Hagen en gaat richting het voormalige toeristenrestaurant Waldhalle in het nationale park Jasmund, dat in samenwerking met het WWF (World Wildlife Fund) in juni als UNESCO Werelderfgoed Forum wordt geopend. De deelnemers aan de openingswandeling krijgen nog voor de opening een exclusief inkijkje in het museumconcept van het Werelderfgoed Forum, waar je alles te weten komt over het ontstaan van de oude beukenbossen die onder bescherming van UNESCO staan. Tijdens de wandeling op de Hochuferweg kunnen de deelnemers bovendien genieten van een uniek uitzicht op de Oostzee en de krijtkusten.

Meer informatie over het programma: www.ruegen.de/wandern

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.