30-plussers genieten tijdens de wintersportvakantie het meest van het uitzicht en de natuur

Bijna 40 procent van de wintersporters boven de dertig geniet tijdens de wintersport het meest van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Dit blijkt uit een onderzoek naar de wintersport-beleving van Nederlanders tussen de dertig en de vijftig dat werd uitgevoerd in opdracht van Travelvibe, hét reisblog voor 30 plussers.

Uitzichten, terrasjes en op volle snelheid de piste af

Gevraagd naar het grootste genietmoment tijdens de wintersport kiest 37,6 procent voor besneeuwde bergtoppen. Dit wordt gevolgd door uitrusten op een terrasje in de zon (23,1 procent) en op volle snelheid de piste af (13 procent). Andere genietmomenten zijn kijken naar de kinderen of wandelen door besneeuwde bossen.

 

 

Lange liftrijen en koude ledematen grootste ergernis

Travelvibe vroeg de doelgroep ook naar de grootste ergernissen tijdens de wintersport. Nederlanders ergeren zich het meest aan lange rijen bij de lift (34,6 procent), koude handen en voeten (24,6 procent) en materiaalpech, zoals kapotte bindingen (10,9 procent). Andere ergernissen zijn de weg kwijt raken (4,1 procent) of mede piste-gebruikers die nog niet goed skiën (3,6 procent). Maar ook dronken mede-wintersporters of vast staan onderweg naar de Zwitserland of Oostenrijk worden genoemd.

 

 

Ontspannen in de natuur als belangrijkste wintersportgevoel

Het belangrijkste gevoel dat naar boven komt bij wintersportende Nederlanders is genieten in de natuur (26,3 procent), een gevoel van ontspanning (14,5 procent) en lekker actief zijn (13,6 procent). Een enkeling is bang (3,0 procent) of moe (2,7 procent) tijdens de wintersport.

Wintersport is nieuwe energie opdoen

Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma, oprichters van Travelvibe: “In de natuur zijn en ervan genieten is heel belangrijk voor wintersportende Nederlanders, ouder dan 30 jaar. Zo blijkt uit ons onderzoek. Na een jaar hard werken, doe je weer veel nieuwe energie op in de bergen. Op Travelvibe.nl laten we dan ook regelmatig de mooiste wintersportgebieden van Europa zien. We geven onze lezers daarmee inspiratie voor mooie skibestemmingen, maar ook brengen we bijzondere accommodaties onder de aandacht en geven we tips voor wintersportreizen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.