Zuiderzeemuseum ontvangt extra toekenning voor het vertellen van hun nieuwe manier van erfgoedverhalen

Het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen is gisteren tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij blij verrast met een extra toekenning. Bovenop de jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro en de opbrengst uit geoormerkt werven van 163.494 euro ontvangt het museum ook nog eens een extra bedrag van 580.000 euro voor een bijzonder project: het jaarlijks terugkerende familie-evenement Zuiderzeelicht.

Avond in het buitenmuseum op 27 oktober 2012.

Zuiderzeelicht zorgt de komende drie jaar voor een winterperiode vol mooie beelden en verhalen. In het buitenmuseum gaan bezoekers de Zuiderzeegeschiedenis op een geheel nieuwe manier samen beleven. Het Zuiderzeemuseum prijst zich zeer gelukkig met de financiële steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers.

Zuiderzeelicht

Het normaal in de winter in duister gehulde museum gaat het decor vormen voor een spectaculair beeldverhaal. Bezoekers maken een frisse avondwandeling door het buitenmuseum langs lichtprojecties die het iconische volksverhaal ‘Het vrouwtje van Stavoren’ verbeelden. Schrijver Arthur Japin, herschrijft een verhaal uit het boek ‘Sagen en Legenden rond de Zuiderzee’ uit 1932. Ieder jaar wordt een ander verhaal uit dit boek verteld. Met lichttechnieken en een wandeling in de sfeervolle straten van het museum beleven bezoekers de Zuiderzeegeschiedenis op een nog niet eerder in Nederland vertoonde manier.

Directeur Stephan Warnik nam de cheque tijdens het Goed Geld Gala in ontvangst.

Het is fantastisch dat we door deze extra toekenning op een nieuwe manier erfgoedverhalen kunnen delen. Bijzondere toepassingen van projectietechnieken gaan gebruikt worden om een doorlopend verhaal te vertellen. Aankomende winter is het zo ver, dan mogen we veel bezoekers op deze manier het mooie erfgoed van de Zuiderzee laten beleven.

 

 

Zuiderzeelicht wordt een jaarlijks terugkerend familie-evenement tijdens de winterperiode, waar Zuiderzeegeschiedenis, samenzijn, beelden en licht centraal staan. Enkhuizen is zo nog mooier als winterbestemming voor een avondje uit. De eerste editie van Zuiderzeelicht vindt plaats in de kerstvakantie van 2017-2018 en is alleen toegankelijk in de avonduren.

‘Geoormerkt werven’

Culturele organisaties hebben zelf een extra bedrag opgehaald dankzij het zogeheten ‘geoormerkt werven’. Hiermee spoort een museum zijn bezoekers aan om specifiek voor dit museum met de BankGiro Loterij mee te spelen. Bij deelname ontvangt het desbetreffende museum de helft van het maandelijkse lotbedrag. Het Zuiderzeemuseum heeft hiermee een extra bedrag gegenereerd van 163.494 euro bovenop de jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.