Vars La Forêt Blanche – Groots speelterrein in de Franse Alpen

Vars La Forêt Blanche ligt in de Hautes-Alpes en telt 900.000 naaldbomen, 185 kilometer aan gemarkeerde pistes met 1100 m hoogteverschil, 40 km aan paden om te sneeuwschoenwandelen, 42 skiliften en 115 skipistes. Een groots speelterrein in een natuurgebied, ideaal voor ski- en wintersport fans, natuurliefhebbers, maar ook voor bijzondere en buitengewone activiteiten.

In Vars is het toegestaan zich te laten flitsen !

Vars la Forêt Blanche staat bekend als het snelste skigebied ter wereld dankzij het speedskiën. Sinds het begin van de jaren ‘90 zijn er meerdere records gevestigd op de piste de Chabrières met het laatste record op 26 maart 2016: de Italiaan Yvan Origone is geflitst met 254.958 km/uur! Een echte prestatie, die de absolute droom van 260km/uur op ski’s benadert!

 

 

Daarom is er een jaarlijks terugkerend evenement in Vars, de Speed Masters! Van 28 t/m 21 maart 2017 treffen zich de beste skiërs om te proberen een nog hogere snelheid te behalen! De regels zijn simpel: Het vertrek vindt plaats op 2715 m hoogte. De finishlijn ligt precies 1220 m verder maar bovenal 495 m lager. Met een gemiddelde helling van 52,5% passeert men hier op zeer hoge snelheid. Een spectaculaire discipline die de moeite van het bekijken waard is!

 

 

Dankzij twee bijzondere activiteiten, speedskiën en freestyle, kan men in Vars in de sporen treden van internationale kampioenen door deze disciplines zelf uit te proberen!

Het stadion voor speedskiën is geopend van donderdag t/m zondag van 10:00 tot 15:00 uur met gratis runs voor beginners. Dankzij het stadion dat toegankelijk is voor iedereen, is het beoefenen van deze discipline niet meer alleen voorbehouden aan kampioenen. Natuurlijk zijn de zeer hoge snelheden alleen voor hen bedoeld, maar het lagergelegen deel van de piste is een prachtig speelterrein voor iedereen om het speedskiën uit te proberen met een snelheid van 0 t/m 120 km/uur.

Ski en snowboard freestyle zijn toegankelijk voor een grote doelgroep, dankzij gebieden die speciaal ingericht zijn voor beginners om deze discipline op een ludieke manier te leren. Skiën op een leuke en veilige manier, om indruk te maken op vrienden, en om vandaag al kennis te maken met het skiën van de toekomst.Er zijn speciale ski instructeurs om de bezoekers kennis te laten maken met deze discipline van het ‘skiën in stijl’ of deze te perfectioneren.

Bijzondere non-ski activiteiten

  • Heeft u er genoeg van steeds weer te voet de helling te moeten opklimmen om vervolgens in minder dan 2 minuten naar beneden te sleeën? Vars heeft de oplossing! Neem uw kinderen mee met de laatste rit van de cabinelift, en maak de dromen van uw kinderen werkelijkheid: een afdaling zonder einde. Iedere maandag en vrijdag tijdens de schoolvakanties.
  • De Fullmoon avonden zijn inmiddels een klassieker in Vars en behoren tot de favoriete activiteiten van de bezoekers van la Forêt Blanche. Bij iedere volle maan opent een deel van het skigebied zijn pistes tot 22:15 uur! Alleen verlicht door de maan kunnen de skiërs het ongelooflijke lichtspektakel van de nachtelijke sterrenhemel ontdekken, dat zich weerspiegelt in de sneeuw. De restaurants in de bergen organiseren speciale avonden met activiteiten. Een feestelijk en overgetelijk moment voor iedereen die deelneemt aan de Fullmoon van Vars ! Tijdens dit evenement zijn de gondellift en 6 pistes geopend.
  • De gondellift van Chabrières wordt op 14 februari omgetoverd tot een echte plek voor de liefde – Vier de avond van Valentijnsdag op een originele manier. Gedurende 25 minuten kunt u samen met uw wederhelft een moment in liefde doorbrengen met het hoofd in de sterren. De gondelbaan wordt aangekleed met smaak, met een champagnetafel en een kleine oven.
    Stuur deze droom naar uw partner en beleef de beste Valentijn 2017 ! Plaats : gondelbaan van Chabrières – Vars les Claux / Tijdstip : vanaf 18 :00 uur op basis van aanmelding Voor aanmeldingen en informatie : VVV-kantoor van Vars – +33-(0)4 92 46 51 31

Waar kunt u heerlijk uitrusten na een mooie skidag?

Hotel Les Escondues, dat geheel gerenoveerd is in 2015, heeft reeds generaties lang een bijzondere en familievriendelijke visie voor het doorbrengen van een vakantie in de bergen. De eigenaars Perrine en Sam hebben uitgebreide werkzaamheden uitgevoerd waarmee dit hotel in het hart van het skigebied het niveau van 3*** bereikt. Het hotel, dat vrijwel uitsluitend uit hout bestaat, profiteert van een bijzondere ligging aan de voet van de pistes en beschikt o.a. over een restaurant, een spa, een trendy bar en een squash ruimte, welke ook geopend zijn voor het publiek van buitenaf. Een bijzonderheid van dit hotel zijn de zg. Tree Houses, welke midden tussen de bomen liggen.

Bent u met het gezin? Profiteer van een speciaal tarief voor kinderen

Vars heeft een speciaal tarief met de naam ‘’permis de skier’’ voor kinderen jonger dan 18 jaar waarmee men kan profiteren van een korting van 50% op de combinatie van accommodatie en skipas. Dit tarief is geldig voor 1 kind in een groep van 4 personen of 2 kinderen in een groep van 6 personen (aanbod beschikbaar op bepaalde datums).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.