Frankrijk best gewaardeerde vakantieland van Europa 2017

Frankrijk wint de Zoover Award 2017 voor best gewaardeerde vakantieland in Europa op basis van meer dan honderdduizenden consumentenbeoordelingen. Met een waarderingscijfer van een 8,4 behaalt Frankrijk de eerste plek in de top 10. Vorig jaar was Griekenland nog het best gewaardeerde vakantieland. Zij zakken dit jaar naar een achtste plek.

Dé trekpleister voor Nederlandse vakantiegangers

De prijs wordt uitgereikt op basis van beoordelingen van reizigers. Er is hierbij gekeken naar de gemiddelde waardering van alle Europese bestemmingen in combinatie met de waardering van accommodaties. Voor de Award zijn meer dan honderdduizenden consumentenbeoordelingen uit 2016 meegenomen. Frankrijk is in trek door de gunstige rij afstand, het klimaat en de gastronomische beleving. Ook het aanbod van verschillende accommodatie types maakt het een absolute trekpleister voor de Nederlandse vakantieganger.

 

 

Fabienne Javault, Directeur van het Frans Bureau voor Toerisme is trots op de award, ‘Het is geweldig dat Nederlandse vakantiegangers ons zo goed waarderen. Het is het bewijs dat Frankrijk een fantastisch mooi land is en heel veel te bieden heeft. We hopen dan ook dit jaar weer vele Nederlanders te mogen ontvangen.

 

 

België grootste stijger

De nummer twee positie, is net zoals afgelopen jaar, Oostenrijk. Het land wordt gewaardeerd met een 8,35. Op de derde plek staat ons eigen land met een 8,33. De grootste stijger binnen de lijst is België. De zuiderburen schieten van een tiende plek naar de vierde plek binnen de lijst.

Top 10 best gewaardeerde vakantielanden over 2016

* gebaseerd op de waarderingscijfers voor Europese bestemmingen
en accommodaties over volledig 2016.[/caption]

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.