Ontdek nog nooit getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van M.C. Escher

Maurits Cornelis Escher gebruikte fotografie als inspiratie en als onderdeel van zijn voorstudies, dit is voor het eerst te zien in de tentoonstelling Escher, close up. Escher maakte tijdens zijn leven honderden foto’s, maar exposeerde daarmee nooit. Hoewel ze het niveau van familiekiekjes ontstijgen waren deze foto’s voor Escher privé.

Maurits Cornelis Escher met George Arnold Escher.

Maurits Cornelis Escher met George Arnold Escher.

Fotoalbums

In net geordende fotoalbums verzamelde hij voor zichzelf momentopnamen van mooie herinneringen en interessante beelden. Na zijn dood werd zijn archief alleen bekeken door een selecte groep historici. Tot op heden.

 

 

Escher in Het Paleis gunt u voor het eerst een blik op een selectie uit Eschers persoonlijke fotoarchief in de tentoonstelling ‘Escher Close up’. Zijn foto’s bieden niet alleen een inkijk in zijn dagelijks leven en in zijn hoofd, zij geven ook een ongekende visie op zijn werkwijze als kunstenaar. Ze laten onder meer zien hoe hij zocht naar compositie en visuele illusie.

 

 

Een blik op zijn foto’s is een focus op wat de kunstenaar fascineerde, zijn kijk op de wereld. Nog nooit was Escher zo dichtbij. Zie de wereld door Eschers ogen en zie waar hij op scherp stelde. Bezie Escher, close up. 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.