NOT Innovatie Award voor MBO-programma Rijksmuseum

Het MBO-programma Dutch Design in de Gouden Eeuw van het Rijksmuseum is bekroond met de NOT Innovatie Award 2017. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt op de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). De NOT is de belangrijkste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in Nederland. In 2015 won het Rijksmuseum 2 NOT Innovatie Awards in de categorie Primair Onderwijs voor Jij & de Gouden Eeuw.

Workshops en rondleidingen

Het Rijksmuseum biedt, naast programma’s voor het primair- en voortgezet onderwijs, sinds november 2015 workshops en rondleidingen aan voor het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Inmiddels heeft het Rijksmuseum 4.000 mbo-studenten ontvangen en zijn de reacties van de mbo-studenten zeer positief.

 

 

NOT juryrapport: Deze variabele les brengt naast vele belangrijke algemene skills voor de mbo-student ook het kunst- en creatieve onderwijs op een originele en pakkende wijze terug in de klas. Met een bezoek aan het Rijksmuseum, gekoppeld aan opdrachten, komt kunst bij de MBO’er ook weer tastbaar in beeld.

 

 

Dutch Design in de Gouden Eeuw

Dutch Design in de Gouden Eeuw vormt met Citroen van Toen en Toppers van de Gouden Eeuw de onderwijsprogrammering van het Rijksmuseum voor studenten van het MBO. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met leraren en professionele ontwerpers.

We zijn ongelofelijk trots dat we deze award mogen ontvangen. Deze prijs erkent dat het Rijksmuseum voor alle leeftijden en voor iedereen is.

In Dutch Design in de Gouden Eeuw staat Nederlands design centraal. Het Rijksmuseum staat vol met objecten die het resultaat zijn van vakmanschap, ambacht en passie. Deze objecten vormen de basis in de multimediale workshop. Studenten ontdekken de kracht van het Nederlands ontwerp door kleuren, vormen, materialen en gebruiken uit de Gouden Eeuw te onderzoeken en te vertalen naar nu.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.