Het Antwerpse luchtvaartbedrijf Vizion Air gaat samenwerken met SprintAir

Het in Antwerpen gevestigde luchtvaartbedrijf Vizion Air en het Poolse Sprintair gaan de krachten bundelen. In dit kader ondertekenden beide luchtvaartmaatschappijen een overeenkomst waarbij SprintAir 2 van zijn vliegtuigen, een ATR72 en een Saab 340, ter beschikking zal stellen van Vizion Air. De samenwerking tussen de 2 is gestoeld op de gedeelde visie dat luchtvervoer goed afgestemd moet zijn op de individuele behoeften van elke klant. Daarom brengen ze samen een product van hoge kwaliteit op de chartermarkt dat zowel flexibel, gemakkelijk als betrouwbaar is.

Exlcusief

De ATR72 biedt plaats aan 66 passagiers en krijgt Luik (België) als thuisbasis. De Saab 340, die 33 passagiers kan vervoeren, wordt gestationeerd in Bergamo (Italië). Beide vliegtuigen worden bemand en onderhouden door SprintAir en zullen exclusief worden aangeboden aan de klanten van Vizion Air.

 

 

“Vizion Air is actief in de ad-hoc chartermarkt sinds 2013. Maar al te vaak hebben we gemerkt dat het netwerk van lijnvluchten in Europa hiaten vertoont en niet steeds beantwoordt aan de behoeften van onze klanten op het vlak van capaciteit, route of timing”, aldus Carl Legein, CEO van Vizion Air. “Wij hebben nu een betrouwbare partner gevonden die de geschikte vliegtuigen én voldoende ervaring heeft om aan chartermakelaars, overheden, sportclubs en organisatoren van congressen en incentivereizen op maat gemaakte luchtvervoerdiensten te verlenen doorheen heel Europa. Voor elk van de 2 vliegtuigen hebben wij een specifieke verkoopverantwoordelijke aangeduid, die zal zorgen voor een snelle en efficiënte behandeling van de charteraanvragen.”

 

 

“We zijn zeer blij met dit gezamenlijk project waarbij voor SprintAir een echte pan-Europese rol is weggelegd. De ATR72 en de Saab340 zijn zeer geschikt voor high profile opdrachten. De combinatie van betrouwbaarheid, efficiëntie en snelheid zijn hierbij de belangrijkste factoren. Nu deze toestellen steeds ter beschikking zullen zijn op de West-Europese chartermarkt, kunnen wij aan een breed scala van klanten het comfort en gemak aanbieden dat altijd al kenmerkend is geweest voor SprintAir”, zegt Wim Beernaert, New Business Development Director van SprintAir.

Beide airlines

Vizion Air is een zogenaamde ‘boutique airline’. Dit betekent dat iedere klant voor zijn passagiers een eigen product kan definiëren. Dit is mogelijk dankzij de samenwerken met betrouwbare, ervaren partners zoals Sprintair. In samenwerking met een geaccrediteerde reisagent ontwikkelt Vizion Air zelfs op maat gemaakte reispakketten. Vizion Air is het geesteskind van The Aviation Factory, dat met een jaaromzet van ruim 30 miljoen EUR marktleider is in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat.

Sprintair is al bijna 14 jaar actief op de markt van gespecialiseerd luchtvervoer van zowel luchtvracht als passagiers. De vloot van de Poolse luchtvaartmaatschappij telt 17 turboprop-vliegtuigen van de types Saab340 en ATR72.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.