Amsterdam Light Festival trok meer bezoekers dan vorig jaar

De 5e editie van Amsterdam Light Festival is op zondag 22 januari succesvol afgesloten. Het lichtkunstspektakel trok ruim 900.000 bezoekers. Dat is 6 procent meer dan vorig jaar. Het festival was met 38 kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars de grootste editie tot nu toe.

Amsterdam Light Festival 2016 - Bridge of the Rainbow. Foto van Janus van den Eijnden.

Amsterdam Light Festival 2016 – Bridge of the Rainbow. Foto van Janus van den Eijnden.

Tevreden

Frédérique ter Brugge, festivaldirecteur Amsterdam Light Festival, kijkt tevreden terug: “De afgelopen 5 jaar heeft het festival een vaste plek veroverd op ieders agenda. Het aantal herhaalbezoeken is hier een sterke indicatie van. Het festival is aantrekkelijk voor een breed publiek door het gevarieerde aanbod van interactieve, kleurrijke en imposante lichtwerken die een verrassende kijk op de stad bieden.”

 

 

Call for Concepts 2017-2018

Ondertussen is de organisatie alweer bezig met de voorbereidingen van het volgende lichtfestival. De nieuw aangestelde curator Lennart Booij nodigt (inter)nationale designers, ingenieurs, kunstenaars, architecten, professionals en studenten uit om een lichtconcept in te dienen. Deelnemers worden uitgedaagd om binnen het thema Existential met een vernieuwend en verrassend concept te komen. De ideeën kunnen tot en met 31 januari 2017 worden ingeleverd. Alle informatie is te vinden op de website.

 

 

Amsterdam Light Festival

De historische binnenstad van Amsterdam was ruim 50 winterdagen het sfeervolle decor voor Amsterdam Light Festival. Het festival toonde lichtsculpturen en projecties van (inter)nationale kunstenaars in de stad. Elk jaar brengt Amsterdam Light Festival licht gedurende de donkerste periode van het jaar en verlicht het de historische binnenstad met kleurrijke kunstwerken. Naast het plaatsen van lichtkunst op de 2 hoofdroutes worden tal van andere activiteiten georganiseerd.

Amsterdam Light Festival 2016 - A window in Time. Foto van Janus van den Eijnden.

Amsterdam Light Festival 2016 – A window in Time. Foto van Janus van den Eijnden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.