Krakau voor de 4e keer Beste Stedentrip van Europa

Krakau is voor het 4e jaar op rij uitgeroepen tot Beste Stedentrip bestemming van Europa. De Poolse cultuur wordt dit jaar aanzienlijk hoger gewaardeerd (+0,8) door de Nederlandse vakantieliefhebbers volgens duizenden reviews op Zoover. De Poolse stad wint met een waarderingscijfer 9,1 de Zoover Award voor beste Europese Stedentrip. Vorig jaar werd Krakau nog beoordeeld met een 8,9.

De prijs wordt uitgereikt op basis van beoordelingen van reizigers naar stedentrips op de website van Zoover. Er is hierbij gekeken naar de gemiddelde waardering van alle Europese stedentrip bestemmingen, de cultuur, het uitgaansleven, de omgeving en de sfeer. Er zijn ruim 200.000 consumentenbeoordelingen uit 2016 meegenomen.

 

 

Prachtige stad en veilige bestemming

Adjunct directeur – Andrzej W. Pawluszek van het Pools verkeersbureau is ontzettend blij: ‘Het is geweldig dat Nederlandse vakantiegangers ons al 4 jaar op rij zo goed waarderen en dat de waardering elk jaar hoger ligt. Dé consumentenprijs voor best gewaardeerde stedentrip van Europa betekent veel voor ons. Krakau is een fantastisch mooie stad en een veilige bestemming. We hopen dan ook dit jaar weer vele Nederlanders te mogen ontvangen”.

 

 

Reviews van Zoover bezoekers zijn vol lof. Ronald schrijft, “Krakau heeft ons aangenaam verrast. Mooie gebouwen, schoon, leuke restaurants, modern, vriendelijke mensen en veilig. We hebben genoten van een paar dagen Krakau. Het is fijn vertoeven in de mooie binnenstad, waar je veilig rondloopt zonder opdringerige mensen. Bovendien ook een zeer leuke uitgaanswijk, Kazimier. Krakau is een aanrader voor een lang weekend weg!”

Londen grootste stijger, Wenen grootste daler

Met een gemiddelde waardering van een 9 behaalt Londen een 2e positie in de lijst. De populariteit van Londen is hiermee flink toegenomen. Vorig jaar stond de stad nog op de 9e plek. De sterkste daler is Wenen. Vorig jaar stond Wenen nog op een 2e plek maar zij zakken naar de laatste plek in de lijst.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.