Zijn er ook Nederlandssprekende skileraren op de Franse pistes?

Jean-Luc Grogniet woont al zestien jaar in Castricum en heeft het decor van duinen en zand weer ingeruild voor bergen en sneeuw. Want zijn seizoen gaat beginnen: Jean-Luc is skileraar in de Franse Alpen.
jose-en-jean-luc-skileraar-in-valmorel

Ultiem clichéverhaal met speciale huwelijkse voorwaarden

Frankrijk-trendwatcher Josee Schouten ontmoette hem in het charmante Franse wintersportdorpje Valmorel en was verrast zo’n goed Nederland sprekende skileraar aan te treffen. Zijn talenkennis wordt al snel verklaard door het ultieme clichéverhaal: skileraar wordt verliefd op (Hollandse) leerlinge. In dit geval was het menens, kwam er een huwelijk en verhuisde Jean Luc naar Castricum. Op één voorwaarde; er moest ruimte blijven voor zijn andere passie: ’s winters werken als skileraar in zijn eigen dorp, Valmorel.

Reden voor Josée om Jean-Luc te filmen en interviewen over zijn spagaatleven: ‘s zomers in Nederland én ‘s winters in Frankrijk. Het werd een openhartig, verrassend en ontwapend gesprek over een Fransman die dol is op Castricum en omgeving, zijn kinderen liever geen skiles geeft en als favoriete Hollandse kost boerenkool met worst eet.

 

 

Nederlandssprekende skileraren in 31 Franse skioorden

Dit seizoen wordt er volgens een opgave van de overkoepelende organisatie Savoie Mont Blanc in 31 Franse skioorden lesgegeven in het Nederlands. Inspiratieplatform frankrijk.nl zette ze op een rij.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.