Stijgende lijn van toerisme zet zich voor zevende jaar op rij door in 2016

Burgemeester Bill de Blasio en NYC & Company hebben bekend gemaakt dat New York City een recordaantal van 60,3 miljoen bezoekers heeft verwelkomd in 2016. Het is voor het zevende jaar op rij dat het toerisme in deze stad toeneemt, dit jaar met 1,8 miljoen meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar. In de reis- en toerismebranche werken op dit moment 375.000 mensen in New York. De vraag naar hotels in de vijf boroughs is dit jaar gestegen met 1,2 miljoen overnachtingen naar een nieuw hoogtepunt van 34,9 miljoen overnachtingen in hotels.

Meatpacking District. Foto Julienne Schaer

Meatpacking District. Foto Julienne Schaer

Mijlpaal

Burgemeester Bill de Blasio over deze nieuwe mijlpaal: “Niet alleen heeft 2016 het grootste aantal bezoekers ooit naar New York gebracht, het is ook het zeven opeenvolgende jaar met een sterke toename in toerisme en maar liefst 15.000 nieuwe banen voor New Yorkers. New York is een cultuurrijke en veelzijdige stad, met zoveel te bieden aan haar bezoekers. Ik kijk er naar uit om deze prachtige stad te blijven promoten en iedereen te verwelkomen die in de toekomst naar New York komt.”

 

 

“Wij zijn trots om onze verwachting van dit jaar wederom te overtreffen en met 60,3 miljoen bezoekers een mijlpaal voor New York neer te zetten. De aantrekkingskracht van het nieuwe New York en onze klassieke attracties blijven bezoekers uit alle hoeken van de wereld naar de stad trekken. Wij nodigen bezoekers en locals uit om te profiteren van de non-stop en betaalbare New York ervaringen deze winter, en ook de multiculturele buurten in alle vijf de boroughs te ontdekken,” aldus Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company.

 

 

Records en hoogtepunten

In 2016 waren er 47,6 miljoen Amerikanen die naar New York reisden en 12,7 miljoen internationale bezoekers. Onder deze bezoekers, waren er 6,2 miljoen zakelijke bezoekers. In 2017 verwacht NYC & Company 61,8 miljoen mensen te mogen verwelkomen in New York, waarvan 48,7 binnenlandse reizigers en 13,1 internationale bezoekers. Naast de 111.000 hotelkamers die New York al rijk is, worden er naar verwachting nog eens 24.000 hotelkamers toegevoegd voor het einde van 2019. De stad heeft hiermee de meest solide ontwikkeling van hotelkamers van het land. Als een significant onderdeel van de economie van de stad wordt de hotelmarkt dit jaar geschat op een miljard aan inkomsten.

new-york-downtown

Non-stop NYC tijdens de wintermaanden

Om dit recordaantal bezoekers voort te zetten en een boost te geven aan New York ontdekken tijdens de wintermaanden heeft NYC & Company het nieuwe ‘Non-stop NYC’ programma gepresenteerd. Dit programma bestaat uit verschillende populaire thema’s die het wel heel interessant én voordelig maakt om New York juist in deze periode te ontdekken.

  • NYC Restaurant Week (van 23 januari tot 10 februari) – de mooiste restaurants presenteren een 3-gangen menu voor een vriendelijke prijs. Zeer populair onder locals en toeristen.
  • NYC Broadway Week (2 voor 1 tickets van 17 januari tot 5 februari) – altijd al eens een echte Broadway show willen zien? Dan is dit jouw kans!
  • NYC Off-Broadway Week (2 voor 1 tickets van 27 februari tot 12 maart) – de wat kleinere Broadway shows geven in deze periode ongekende kortingen voor bezoekers.
  • NYC Attractions Week (17 januari tot 5 februari) – een nieuw onderdeel om ook de bekende attracties in de spotlight te zetten. In deze week krijgen bezoekers 2-voor-1 toegang bij tours, musea en theaters, onder andere bij het Museum of Modern Art – MoMA, One World Observatory en Big Bus Tours.
Times Square. Foto Joe Buglewicz

Times Square. Foto Joe Buglewicz

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.