‘s Werelds meest bijzondere skibestemmingen voor de ervaren skiër

De meeste ervaren skiërs kiezen vaak voor de bekende gebieden, of het nu gaat om Whistler, Courchevel of bijvoorbeeld St. Moritz. Voor degenen die graag een keer wat anders willen proberen, heeft Booking.com onderzoek gedaan om te bepalen welke gebieden de beste ter wereld* zijn en vervolgens de mooiste plekken voor jou geselecteerd.

kolasinmontenegro-2

Kolasin, Montenegro

Een van de minder bekende Europese ski-hotspots is het bergachtige Montenegro waar echte wintersportliefhebbers zeker enthousiast van zullen worden. Kolasin is het populairste skiresort van het land en biedt een ruig landschap dankzij het nabijgelegen Biogradska Goa National Park, dat niet eens zo ver van de hoofdstad Podgorica ligt.

 

 

De hellingen van dikke sneeuw waar bijna geen toeristen te vinden zijn, is niet het enige positieve punt. De betaalbare en robuuste lokale keuken is perfect om een hapje te eten na een sportieve dag skiën. Probeer de pasulj (gerookte spek met bonensoep) of sarma (gehakt met rijst en gevulde kool of wijnbladeren).
Verblijft in het Chalet Kolašin appartement dat door de moderne inrichting en gebruik van hout direct een typisch skivakantiegevoel oproept.

 

 

Shahdag, Azerbeidzjan

Een skivakantie in het Midden-Oosten is niet het meest voor de hand liggend. Maar als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht en onaangetaste pistes dan is Azerbeidzjan een van de topbestemmingen. Shahdag is het eerste en grootste wintersportgebied van het land, gelegen op een hoogte van 2.500 meter in het Kaukasus gebergte. Het uitzicht vanaf de top van de berg op een helderblauwe dag of net boven de wolken zitten, is betoverend mooi.

Het omringende ongeschonden landschap van diepe valleien, ravijnen, glazige meren en gletsjers behoort tot het nationale park, en is beschermd gebied. Tot nu toe is er een indrukwekkende infrastructuur van skiliften, sneeuwkanonnen om het resort en haar 17 km aan pistes in goede staat te houden en zijn er cafés en restaurants. Uiteraard zijn er ook verschillende plekken om te après-skiën.

shahdagazerbaijan-2-2

Voor een oase van rust en luxe verblijf je in het Shahdag Hotel & Spa dat zich bevindt op een fantastische plek in de bergen. Voor een skiles of een heerlijke massage ben je hier ook aan het juiste adres.

Pyeongchang, Zuid-Korea

Na vanaf 2010 meerdere pogingen te hebben gedaan om gastheer te zijn van de Olympische Winterspelen en de Paralympische Winterspelen, is Pyeongchang eindelijk gekozen als de gastheer van 2018. Nu er de kans is om te pronken met hun opkomende ski-aanbod zullen de Koreanen nog meer gaan investeren in hun nu al luxe skigebieden.

Het is nu niet alleen een goede tijd om de Olympische pistes uit te proberen met alle schansen, langlauf routes en de oncheon’s (hot-spring spa’s), maar het is vooral de perfecte tijd om de unieke sfeervolle aantrekkingskracht van Korea in de winter te ervaren. De verschillende wilde terreinen en het open landschap geven een avontuurlijk gevoel dat wordt versterkt door het feit dat veel Zuid-Koreaanse hellingen zijn verlicht zodat je ook ’s nachts de piste op kan.

pyeongchang-zuid-korea

Voor de perfecte uitvalsbasis overnacht je in het Intercontinental Alpensia Pyeongchang Resort dat aan de voet van een piste ligt met een prachtig uitzicht en alle luxe die je maar kan bedenken.

Kvitfjell, Noorwegen

Kvitfjell is een van de meest moderne skigebieden in de wereld met sneeuwkanonnen op 80% van de pistes. Het gebied werd ontwikkeld voor de Olympische Winterspelen in 1994 en wordt nog steeds gebruikt voor Olympische races. De brede variatie in pistes maakt het geschikt voor alle vaardigheidsniveaus, terwijl de sfeer van het resort erg ontspannen en rustig is.

Er wordt niet veel gefeest in het gebied, in plaats daarvan zal je wel warm verwelkomd worden in de restaurants, pubs en cafés. Dit gebied staat bekend om de prachtige natuur.

Na een lange dag op de piste en een diner in het sfeervolle restaurant van het Hunderfossen Hotel & Resort wil je alleen nog maar in het heerlijke grote bed duiken die dit hotel je biedt.

kvitfjell-noorwegen

Jahorina, Bosnië & Herzegovina

Een ander gebied dat als gastland heeft mogen optreden voor de Olympische Spelen was Jahorina in 1984. Jahorina is een gevestigde en populaire plaats, maar haar reputatie buiten de Balkan laat te wensen over. Gevestigd in de bergachtige Dinarische Alpen wordt het gebied versierd met een aanbod van middeleeuwse dorpjes en mooie rivieren en meren te midden van prachtig uitgestrekte bossen.

Er is een breed scala aan pistes beschikbaar, van toeristenvrije rode en groene hellingen tot strakke bospaden en lifttoegankelijke off-piste mogelijkheden. Bereid je voor op je beste selfie ooit op de een na hoogste berg van Bosnië, de Jahorina berg, want hier kan je op een hoogte van 1.916 meter rekenen op een spectaculair uitzicht.

Als je na een hele dag op de piste nog niet genoeg sneeuw hebt gezien, dan regelt Termag Hotel Jahorina behalve je overnachting ook nog een tocht door de bergen op een quad.

jahorina-bosnie-herzegovina-sneeuw

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.