De 5e editie van het Amsterdam Light Festival is geopend

Op donderdag 1 december opent de 5e editie van Amsterdam Light Festival. Het festival bestaat uit 2 onderdelen: de vaarroute Water Colors met 20 indrukwekkende lichtkunstwerken in de historische binnenstad en de wandelroute Illuminade met 18 innovatieve kunstwerken in de Weesper- en Plantagebuurt.

amsterdam-light-house-roze-licht-vrouw

Het thema van Water Colors is ‘A view on Amsterdam’, alle kunstwerken bieden bezoekers een nieuwe kijk op de stad. De Illuminade staat in het teken van ‘Biomimicry, think like nature’. Biomimicry verbindt kunst en wetenschap door te leren van de natuur.

 

 

Rogier van der Heide, artistiek leider Amsterdam Light Festival: “Langs de wandelroute zijn alle kunstwerken van Amsterdam Light Festival gebaseerd op biomimicry. Onze kunstenaars werken met vormen, structuren en netwerken uit de natuur om met hun kunst oplossingen aan te reiken voor de uitdagingen van vandaag: in de bouw, duurzaamheid, de energievoorziening en de technologiesector. Zo inspireren we onze bezoekers en wijzen op de genialiteit van de natuur overal om ons heen.”

 

 

Water Colors (vaarroute): 1 december 2016 – 22 januari 2017
Illuminade (wandelroute): 15 december 2016 – 8 januari 2017

 

 

a

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.