Bekijk de kerncijfers van 2016

NBTC en Gastvrij Nederland publiceren jaarlijks de nieuwste kerncijfers van de gastvrijheidseconomie in de publicatie ‘Kerncijfers gastvrijheidseconomie’.

nbtc-resultaten

Economisch belang

Het magazine biedt een kort en krachtig overzicht van de cijfers op het gebied van internationaal, inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Daarnaast wordt het economisch belang van de gastvrijheidssector kernachtig weergegeven. In 2015 was de totale economische waarde van toerisme en recreatie voor Nederland bijna 73 miljard euro, waarvan zo’n 20 miljard euro voor rekening van het inkomend toerisme kwam.

 

 

Compleet overzicht van de gastvrijheidssector

Cultuur, sport, horeca, retail, vervoer, vermaak: de gastvrijheidssector is een brede sector en raakt alle mogelijke types van vrijetijdsbesteding van Nederlanders en internationale bezoekers. In dit digitale magazine geven we inzicht in de belangrijkste kerncijfers van de sector en bieden we een overzicht van relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Het magazine geeft antwoord op vragen als: Hoe heeft het inkomend toerisme zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Hoe ziet het reisproces van de consument eruit? En hoeveel Nederlanders gaan er op vakantie in eigen land?

 

 

Gezamenlijke publicatie

Voor de totstandkoming is gebruik gemaakt van uiteenlopende informatiebronnen en diverse partijen uit de sector hebben hun bijdrage geleverd. Op deze manier is een totaalbeeld van de gehele gastvrijheidssector ontstaan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.