Per 1 januari 2017 stopt de grootste database van Noord-Holland

Stichting CultureBase stopt per 1 januari 2017 met de grootste database van Noord-Holland ‘UITinNoord-Holland’ en het uitgeven van de ‘UITwaaier’. De provincie Noord-Holland ziet het niet meer als haar rol om te subsidiëren en een jaar bleek te kort om van volledig gesubsidieerd, naar volledig financieel zelfstandig te gaan.

voorkant-uitwaaier-stichting-culture-base

De stichting heeft 15 jaar lang Noord-Hollandse cultuur-toeristische instellingen succesvol ondersteund en gepromoot in heel de provincie. De laatste UITwaaier verscheen op vrijdag 29 september 2016 en de UITinNoord-Holland database is nog tot 31 december 2016 in de lucht.

 

 

Met passie voor de Noord-Hollandse cultuur en erfgoed, geloof in de commerciële kracht van de producten UitinNoordHolland en de UITwaaier én alle kennis, netwerk en ervaring van de afgelopen jaren, begon Stichting CultureBase dit jaar aan de uitdaging om culturele instellingen te overtuigen om te betalen voor de promotie. Ruim 320 culturele, Noord-Hollandse partnerorganisaties, groot en klein, zijn na 15 jaar overgestapt op een betaald partnership. Met 2 dikke UITwaaiers, een volle database met uitgaansinformatie, sterke promotie via Social Media en zeer gewaardeerde nieuwsbrieven, heeft CultureBase de culturele sector dit jaar in de volle breedte ondersteund en gepromoot.

 

 

Na jarenlange provinciale subsidie is er helaas onvoldoende financiële basis om in 2017 verder te gaan. De provincie Noord-Holland vindt het niet meer haar rol om te subsidiëren, in de culturele sector is er onvoldoende geld beschikbaar om dit op te vangen en gemeenten willen niet dubbel subsidiëren. Zij geven vaak al subsidie aan de instellingen, die ook betalende partner zijn van CultureBase. Ook al hebben we een bereik van honderdduizenden per maand. Ook al hebben we honderden betalende partners geworven. Ook al hebben we groeipotentie. Een jaar om die slag te maken is te kort om dit volledig zelfstandig te dragen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.