Nederlander weet Zwitserland weer te vinden deze winter

Traditiegetrouw brengt Interhome, een van Europa ‘s grootste aanbieders van vakantiehuizen, 2 keer per jaar het populaire Trendrapport Vakantiehuizen uit.

Zell am See, Interhome

Zell am See, Interhome

Goedkopere Franc zorgt voor toename in de boekingen

Waar boekt de Nederlander het liefst een vakantiehuis? In welke groepsgrootte gaat men op reis? En wat geeft de Nederlander eigenlijk gemiddeld uit aan een verblijf in een vakantiehuis. Dit trendrapport geeft antwoord. Na een terugblik op afgelopen zomer wordt er ook vooruit gekeken naar de aankomende winter. Opvallend: Zwitserland is terug van weg geweest. Dit en nog meer interessant nieuws is te vinden in het Trendrapport Vakantiehuizen 2016, de winter editie.

 

 

Als Zwitserse organisatie met een sterk portfolio in Zwitserland is deze bestemming voor Interhome altijd al erg belangrijk geweest. Door de loskoppeling van de waarde van de CHF met de EUR door de Zwitserse centrale bank in januari 2015 is waarde van deze munt sterk gedaald. Afgelopen zomer en winter koos de Nederlander dan ook massaal voor Oostenrijk. Inmiddels is de waarde van de CHF weer gestegen. Kreeg men in januari 2015 nog CHF 9 voor elke € 10, inmiddels is dat weer gestegen naar CHF 10,70 voor elke € 10. En dat merkt vakantiehuizenaanbieder Interhome in haar boekingen.

 

 

De Nederlanders blijft steeds vaker in eigen land

Als internationale organisatie met kantoren door heel Europa heeft Interhome ook inzage in de nationaliteiten die boekingen maken voor haar Nederlandse accommodaties. Duitsland blijft de grootste afzetmarkt voor Interhome voor wat betreft haar Nederlandse accommodaties, maar Interhome ziet ook een groei in Nederlanders die kiezen voor een vakantie in eigen land.

Interhome Vakantiehuis in Oostenrijk

Interhome Vakantiehuis in Oostenrijk

Luxe accommodaties in Wallis

Hoewel Oostenrijk (en dan met name Tirol) nog steeds het hoofddeel van de boekingen uitmaakt is de regio Wallis in Zwitserland sterk aan het groeien met maar liefst 23% ten opzichten van vorige winter. Huiseigenaren hebben in 2015 de huisprijzen flink aangescherpt en zijn steeds flexibeler geworden met mogelijke aankomstdagen voor hun gasten. Interhome ziet met name een toename in het aantal 4* accommodaties.

Spaanse costa’s en Italiaanse landleven favoriet

Door de aanhoudende terroristische dreiging in veel traditioneel populaire vakantiebestemmingen hebben met name Italië en Spanje geprofiteerd van de komst van veel Nederlanders afgelopen zomer. En die trend zet zich, voor Spanje, door in de winter. Spanje is als winterbestemming de top 3 van best boekende bestemmingen binnen gekomen voor komend winterseizoen. Van alle boekingen naar Spanje gaat maar liefst 71% naar de Costa del Sol, Costa Blanca, Tenerife en (opmerkelijk) Lanzarote.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.