Range Rover en topfotograaf Joans bendiksen presenteren ultieme schoonheid

Land Rover en het toonaangevende fotobureau Magnum Photos presenteren in de fotoserie ‘Ultimate Vistas’ adembenemende landschappen op aarde. In de eerste serie onthullen Land Rover en de gerenommeerde fotograaf Jonas Bendiksen prachtige locaties in Noorwegen, die bereikt zijn met dé ultieme SUV: de Range Rover.

5-range-rover-jonas-bendiksen

Lancering

Ter lancering van de fotoserie ‘Ultimate Vistas’ bracht de Noorse topfotograaf Jonas Bendiksen het schitterende landschap van zijn thuisland in beeld. Dankzij het intelligente Terrain Response 2 van de Range Rover wist hij unieke locaties te bereiken, ver weg van de bewoonde wereld. Terrain Response 2 selecteert op basis van de soort ondergrond automatisch een van de individuele rijmodi.

 

 

Jonas en andere crewleden begonnen hun reis in de kenmerkende, moderne omgeving van Oslo, waar bekroonde, innovatieve architectuur werd bekeken. De reis vervolgde zich richting het noordwesten door het epische Dovrefjell-bergplateau via de prachtige wegen van Trollstigen. Ook de met sneeuw bedekte plateaus en fjorden van Geiranger, evenals de op Art Nouveau geïnspireerde stad Ålesund werden bezocht. De reis werd afgelegd in een Range Rover TDV6 Autobiography: een synoniem voor luxe en ongeëvenaarde all-terrain capaciteiten, perfect voor dit soort expedities.

 

 

Bekend door ontdekkingen

Het werk van Jonas is gepubliceerd in Newsweek, The Sunday Times Magazine en National Geographic. Hij is bekend van zijn ontdekkingen van afgelegen woonplekken en het vastleggen van natuurlijk schoon. Hierdoor was hij de perfecte fotograaf voor de spectaculaire Noorse landschappen.

Range Rover. Foto Jonas Bendiksen

Range Rover. Foto Jonas Bendiksen

Jonas: ‘Ik streef mijn hele leven al naar het perfecte plaatje, maar een groot deel van de pret is de jacht naar de foto zelf. Fotografie is voor mij een taal, een manier waarmee ik mezelf kan uitdrukken en het is een manier geworden om de wereld te zien. Ik hou van reizen die ik volledig rijdend kan afleggen. Onderweg heb ik de vrijheid om te stoppen waar ik wil om direct iets moois vast te leggen. De Range Rover is de perfecte metgezel.’

Range Rover. Foto Jonas Bendiksen

Range Rover. Foto Jonas Bendiksen

50.000 eilanden

Noorwegen telt meer dan 50.000 eilanden en heeft een kustlijn van 83.000 kilometer met fjorden en baaien. Weinig plekken in Europa hebben een lagere bevolkingsdichtheid, waardoor afgelegen wonen heel normaal is voor de Noorse bevolking. Noorwegen heeft ook prachtige architectuur, waardoor een adembenemend contrast ontstaat tussen afgelegen plekken en stedelijke gebieden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.