Val Thorens voor de 3e keer gekozen tot Beste Skigebied van de Wereld tijdens World Ski Awards

Terwijl de eerste skiers van de vers geprepareerde pistes van Val Thorens afdalen, sleept het hoogste skigebied van Europa opnieuw een felbegeerde wereldtitel in de wacht. Voor de derde keer binnen vier jaar is Val Thorens onderscheiden als “Beste Skigebied van de Wereld”

Val Thorens is heel geliefd bij de Nederlanders

Val Thorens is heel geliefd bij de Nederlanders

Gastvrijheid

Opnieuw is op zaterdag 19 november in Kitzbühel (Oostenrijk) een team van gepassioneerde medewerkers dat luistert naar zijn gasten beloond voor zijn inspanningen. 6 jaar geleden werd het woord aan de gasten gegeven met als resultaat talrijke acties om de gastvrijheid en ski ervaring in het skigebied nog verder te verbeteren, en vandaag bevestigt Val Thorens met deze onderscheiding zijn leidende positie.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Een skigebied met het motto “Live United”

De onderscheiding is het resultaat van een visie en gedeelde waarden van de medewerkers van het skigebied rondom het motto “Live United”. Eendracht is de kracht van Val Thorens en het is dit geheel dat de inwoners van Val Thorens de middelen biedt om te streven naar excellentie en het skigebied te laten groeien tot een gebied met een toonaangevende positie.

Investeren voor iedereen

Van 2010 tot en met 2020 ontvouwt Val Thorens een actieplan van meer dan 839 miljoen euro voor:
– Innovatie : Het eerste skigebied dat volledig werd uitgerust met een gratis WIFI netwerk in 2011. Val Thorens innoveert ieder jaar weer op digitaal gebied en lanceert dit seizoen het systeem SkiFlux dat skiërs realtime informeert over de drukte op de pistes.
– Installatie van skiliften aan het voorfront van comfort en technologie.
– Creëren van attracties in het skigebied zoals de Mega Zipline (Tyrolienne) en het ludieke funslope parcours.
– Renoveren en bouwen om echte levenskwaliteit te bieden aan vakantievierders en bewoners.

 

 

Val Thorens streeft naar excellentie op alle gebieden en heeft een totaalaanbod aan accommodaties ontwikkeld. Binnen 6 jaar zijn 6 hotels met 4 en 5 sterren gebouwd, om te voldoen aan de verwachtingen van een nieuw publiek. Het 5* Hotel Koh-I Nor, dat geopend werd in 2014, heeft tijdens de World Ski Awards tevens de titel van Beste Hotel van Frankrijk gekregen.
Het skigebied van Val Thorens richt zich op alle soorten publiek: gezinnen, families, stellen… iedereen vind hier een plek die bij hem of haar past, profiteert van een persoonlijke ontvangst en van een prachtig skigebied, dat het hoogtepunt is van de 3 Vallées, het grootste skigebied van de wereld.

De beste onder de besten

Val Thorens is erin geslaagd om zich te bewijzen temidden van de Franse skigebieden met internationale uitstraling. Tot de concurrenten voor de titel behoren de meest gerenommeerde skigebieden: Kitzbühel (winnaar 2015), Zermatt, Gstaad, Aspen, Vail, Ishgl, Sankt Anton, Beaver Creek, Saas Fee, Laax, Cervinia, Val Gardena, Cortina, Niseko, Shiga Kogen, Courchevel, Chamonix, Tignes, Val d’Isère

En de ski Oscar van de world Ski AWards gaat naar…

“Val Tho” (voor de fans) is ontstaan door de inbeelding en het werk van een aantal mensen, waaronder Pierre Josserand, voorzitter van de SETAM (maatschappij van de skiliften van Val Thorens), een pionier met een visie en het motto “niets is onmogelijk”. In de jaren 70 ging hij een weddenschap aan met zijn vrienden iets de bouwen op een hoogte `daar waar zelfs de koeien niet grazen` en na wat twijfels en afwegingen heeft dit leven gebracht naar deze prachtige kom in de bergen. Zijn hele leven heeft hij gewijd aan Val Thorens, om het skigebied te laten groeien tot een gebied met reputatie. Voor deze ´´buitengewone bijdrage aan het toerisme en het skiën, van een gentleman en een pionier van de skiindustrie´´, heeft de WORLD SKI AWARDS zijn ´´leven gewijd aan de ontwikkeling en verbetering van de leefomgeving en het skiën in de wereld´´ met een onderscheiding beloond. Pierre Josserand is de man van vernieuwingen, zijn tijd altijd vooruit en klaar voor uitvindingen die worden beschouwd als de meest extravagante van hun tijd, zoals de Funitel van Péclet in 1980 (gondelbaan met dubbele draagkabels).

 

 

Het Erelegioen heeft zijn levenswerk reeds beloond. Deze SKI OSCAR uitgereikt door de World Ski Awards Academy is een eerbetoon voor het werk, de visie, de dynamiek, de vernieuwingen en de mindset welke ingezet zijn door Pierre Josserand.

De Franse know how erkend in de wereld

Grégory Guzzo, directeur van het VVV-kantoor van Val Thorens: “Onze klanten houden van ons en spreken zich uit. De skiërs van de wereld houden van ons en spreken zich uit. Dat is de allermooiste erkenning. Uitgekozen te zijn temidden van de grootsten, dat geeft ons verantwoordelijkheden maar geen zekerheden. Het werk van ons allemaal is verbonden aan een duidelijke strategie die zich op lange termijn uitbetaalt. Val Thorens is gebouwd door mensen met een visie en een passie, pioniers waarvan de mindset tot vandaag toe verder leeft. Val Thorens staat tevens voor een constant niveau aan investeringen, waardoor klanten van diensten van hoog niveau kunnen profiteren en waardoor de wachttijden en transporttijden van de skiliften verkort worden en zodoende te tijd om te skiën vergroot wordt. De honderdduizenden stemmen bewijzen dat onze klanten ons trouw zijn en zich met ons verbonden voelen. We dragen deze Award op aan Camille Rey, pionier van Val Thorens, die dit jaar helaas overleden is.’’

Het hele skigebied viert feest ter gelegenheid van deze prestigieuze prijs tijdens de officiële seizoensopening met de Grand Premiere op 26 november.

De World Ski Awards

De World Ski Awards is een hoogwaardige onderscheiding op het gebied van skiën. Voor deze 4e editie in Kitzbühel (Oostenrijk) zijn 1.600.000 stemmen via internet uit 85 landen geteld. Het behalen van de titel “Beste Skigebied van de Wereld” is de hoogste onderscheiding die men kan behalen voor een skigebied in de wereld.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.