Peruaanse ‘Laguna de los Cóndores’ herbergt mummies en mysteries

Kristalhelder, donker water, gehuld in mysterie, waarboven enorme condors zweven. De Laguna de los Cóndores in de Peruaanse Amazone is een en al geheimzinnigheid. Zéker als je weet wat de oevers al eeuwenlang verbergen.

peru-opgravingen-lagune-de-los-condores

‘Hidden Gem’

Voor avonturiers die als ware ontdekkingsreizigers het land verkennen, op zoek naar de mooiste plekjes, is deze ‘hidden gem’ een absolute must tijdens een reis door Peru. Op de oostelijke hellingen van het Andesgebergte, op zo’n 2.600 meter hoogte, duikt een ware schat op. De indrukwekkende Laguna de los Cóndores is een van de meest mysterieuze plekken van Peru.

 

 

De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Gene Savoy noemde de lagune in 1968 naar de vele aanwezige condors, die je ook in de spiegeling van het donkergroene water prachtig kunt zien. Het water van de lagune is slechts 15°C en niet geschikt om in te zwemmen, maar de omgeving vormt wel dé plek voor een onvergetelijke trekking, waarbij je kunt kamperen te midden van de unieke flora en fauna van de Amazone.

 

 

Laguna de las Momias

Wat maakt de Laguna de los Cóndores nu zo mysterieus en uniek? Naast de betoverende ligging is dat de vondst van talloze mausolea, verborgen in de rotsen tussen het weelderig groen, op zo’n 100 meter boven het meer. Honderden jaren bleven deze schatten onopgemerkt. Tot 1996, toen bij de ontdekking van de graven maar liefst 200 mummies werden gevonden. De lagune wordt dan ook wel de ‘Laguna de las Momias’ genoemd. De mummies dateren van het Chachapoyas tijdperk (800-1470) tot het begin van de koloniale periode (1532-1570) en vooral die 1.000 jaar oude mummies zijn bijzonder, want vooralsnog was er nauwelijks iets bekend over de Chachapoyas beschaving. De graven zijn nog altijd te bezoeken, de gevonden mummies en eeuwenoude voorwerpen zijn te zien in het museum van Leymebamba.

peru-lagune-de-los-condores-opgravingen-mummies

Avontuurlijke trekking in de Peruaanse Amazone

De Laguna de los Cóndores ligt zo’n 45 km ten zuiden van Leymebamba, in het noorden van Peru. Leymebamba ligt zo’n 95 km ten zuiden van Chachapoyas, maar waar de rit tussen deze twee steden slechts 3 uur bedraagt, ben je vanuit Leymebamba tot wel 9 uur onderweg naar de lagune. Het is niet voor niets dat hier alleen échte avonturiers komen, die een onvergetelijke trekking (te voet of met paard) overhebben voor deze prachtige natuurschat. De lagune is het hele jaar toegankelijk.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.