Welke airline is de milieuvriendelijkste ter wereld

Air Transat is voor de 6e keer op rij gekozen als meest milieuvriendelijke Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. De Atmosfair Arline Index meet de brandstofefficiëntie en de uitstoot van broeikasgassen van luchtvaartmaatschappijen.

air-transat-vliegtuig

Air Transat is de enige Noord-Amerikaanse airline op de mondiale top 20 lijst. Atmosfair meet al sinds 2011 de milieuprestaties van 200 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Air Transat staat 12e op de lijst in de categorie long- en medium-haul en 14e op de jaarlijkse overall index.

 

 

“We zijn vereerd om tot het selecte gezelschap van ‘s werelds meest milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappijen te behoren”, aldus Jean-François Lemay, President van Air Transat. “We blijven doorgaan met het verminderen van onze CO2-uitstoot door elk jaar ons brandstof management systeem verder te verbeteren. Dit fungeert als een benchmark voor de gehele industrie”, voegde hij nog toe.
De Airline Index, gepubliceerd door de Duitse NGO Atmosfair, helpt reizigers hun luchtvaartmaatschappij te kiezen aan de hand van de CO2-uitstoot. De bedrijven die er bovenuit steken, zijn degenen die hun uitstoot proberen te verminderen. Voornamelijk door het verstandig omgaan met hun brandstofgebruik. Maar ook door het optimaal beladen van hun vliegtuigen.

 

 

Speciaal team

Air Transat is sinds 2004 met een speciaal team bezig initiatieven te implementeren om brandstofefficiëntie te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Deze maatregelen worden getroffen binnen elk bedrijfsonderdeel van de luchtvaartmaatschappij. Hieronder valt het verbeteren van vlucht- en grondoperaties, verminderen van het gewicht aan boord en onderhoudsmaatregelen die de brandstofefficiëntie verbeteren.

Andere noemenswaardige initiatieven zijn de introductie van een brandstof/GHG tracking software (AVIASO). Deze software houdt bij hoeveel het toestel uitstoot en slaat die data op zodat luchtvaartmaatschappijen grip krijgen op hun CO2-uitstoot. Ook is er een motor compressor wassysteem geïmplementeerd. Dit systeem reinigt de motoren zorgvuldig met een zeer hoge druk waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Tenslotte zijn ‘split scimitar winglet systems’ (SSWS) op de B737-800 toestellen aangebracht. Deze winglets zorgen ervoor dat de toestellen minder brandstof hoeven te gebruiken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.