Wintervakantie in Idaho vol activiteiten naast de piste

De Amerikaanse staat Idaho biedt haar gasten een scala aan winteractiviteiten naast de piste. Bezoekers die liever niet de latten onderbinden maar wel graag het winterse landschap ontdekken, kunnen inspiratie opdoen uit deze top 5 winterse activiteiten.

yurt-idaho-city

1. Glamping in een traditionele Yurt

Een Yurt is de uitgelezen manier om de koude nachten van Idaho door te brengen midden in de besneeuwde gebieden van de staat. De Yurts zijn de hedendaagse versie van de oude schuilplaatsen van de nomaden en volledig uitgerust om de koude winternachten, waarbij de temperatuur kan dalen tot -10 graden Celsius, gezellig en warm door te brengen. De Yurts staan op verschillende afgelegen plekken in Idaho met ieder zijn eigen unieke omgeving. Vanuit de Yurt kan de bezoeker verscheidene activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen. De bezoeker kan ook van de ene Yurt naar de andere trekken door te wandelen of cross-country skiën.

 

 

2. Paragliden in Sun Valley

Bezoekers die geen last van hoogtevrees hebben kunnen Sun Valley, de 1e skibestemming van de Verenigde Staten, vanaf spectaculaire hoogte ervaren. Hier hebben gasten de mogelijkheid om te paragliden vanaf Bald, een berg van 2789 meter hoogte.

 

 

3. Sneeuwschoenwandelen naar de warmwaterbronnen

In Idaho vindt de bezoeker de meeste hot springs van de Verenigde Staten en biedt daarmee haar bezoekers een unieke manier om warm te blijven tijdens de winter. Veel warmwaterbronnen zijn direct bereikbaar vanaf de snelweg, maar de meer afgelegen warmwaterbronnen zijn eenvoudig wandelend te bereiken met een paar sneeuwschoenen. De weg naar de natuurlijke Bonneville Hot Springs wordt in de winter bedolven door sneeuw en is dan niet meer toegankelijk voor auto’s. Echter gaat Bonneville Hot Springs niet dicht tijdens deze maanden. De hot springs liggen ongeveer 1,5 kilometer van de snelweg af en bestaan uit warmwaterbronnen die gevoed worden door de waterval. De bezoeker geniet hier van uitzichten op de bergen Goldbug Ridge en Poison Peak.

4. Fatbiking

Met de nieuwe trend “fatbiking” is fietsen niet meer uitsluitend voorbehouden voor de zomer. Fatbiken wordt steeds populairder, zowel bij actieve wintersporters als bij de genieters. Fatbikes zijn uitgerust met brede banden die grip houden op de sneeuw waardoor de bezoeker met veel plezier en veilig door de sneeuw kan fietsen. De favoriete plek van de bewoners van Idaho voor fatbiking is de 32 kilometer lange route door de bossen van Schweitzer Mountain. Bezoekers kunnen ook terecht in Teton Valley of Big Hole Mountains.

5. Heli-skiën of boarden

De ultieme off-piste ervaring, heli-skiën, mag niet missen op deze lijst. De échte adrenaline junk gaat in Sun Valley in een helikopter naar de Rocky Mountains. Hier wordt de waaghals samen met zijn gids afgezet om over verse sneeuw, geheel in 007 James Bond-stijl, off-piste naar beneden te skiën. Met 750.000 hectare en 3 bergketens is dit het grootste gebied in de Verenigde Staten met een vergunning voor heli-skiën.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.