Kom je schaatsen, shoppen en feesten in Eindhoven

Ook dit jaar komt er weer een ijsbaan op de Markt. Van 16 december t/m 8 januari kan er volop geschaatst worden. Daarna is het heerlijk opwarmen in de gezellige horeca rondom de ijsbaan met warme dranken en winterse hapjes. De entreeprijs bedraagt € 5,- inclusief schaatshuur. Voor scholen zijn er mogelijkheden om overdag te komen schaatsen tegen een aangepast tarief.

schaatsen-eindhoven

Knusse Kerstmarkten

Voor knapperende vuurtjes, warme Glühwein, stemmige muziek en allerlei cadeauartikelen, kun je komend weekend terecht bij een aantal Kerstmarkten in Eindhoven. Van 8 t/m 31 december vind elke dag de Catharina Kerstmarkt plaats op het Catharinaplein, Rechtestraat, Markt en Jan van Lieshoutstraat. Zondag 11 december is het Wilhelminaplein Winterplein alweer voor de 9e keer het toneel van een sfeervolle Kerst- en Wintermarkt. Op 20 november, 17 en 18 december vind de FeelGood Market Kersteditie plaats bij het VDMA terrein.

 

 

De binnenstad ontdekken

Roundabout Design is een permanente designroute door de binnenstad ter inspiratie. De route verbindt design-georiënteerde instellingen en locaties met elkaar om de bezoekers van Eindhoven te inspireren. De Eindhoven Brandstore is het begin- en eindpunt van de route. Naast de permanente Designroute is er ook een Etalage route waarbij lege etalages door designers worden omgetoverd tot kerststal. Op zondag 11 december kun je de binnenstad ook hardlopend verkennen tijdens de Urban Trail: een parcours af van ongeveer 10km door Eindhovense gebouwen en langs bijzondere locaties.

 

 

Nog meer fijne feestjes

Behalve schaatsen of naar een Kerstmarkt kun je de komende weken nog veel meer doen in Eindhoven. Denk aan de Xmas Sing-Along, Fakkeltocht en het Internationaal Kerstwintercircus. Ook bij de culturele instellingen staan diverse voorstellingen volledig in het teken van de feestdagen. Naast de wekelijkse koopavond en koopzondag, bieden de winkels in de binnenstad in december een aantal extra koopavonden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.