Kom je een dagje kerstsfeer opsnuiven op de kerstmarkt in Oldenburg

Eind november is het weer zover. Het grote voetgangersgebied van Oldenburg wordt omgetoverd in een zee van lichtjes als de kerstmarkt – die hier Lamberti-Markt heet – wordt geopend. Bezoekers van de stad in Nedersaksen met 165.000 inwoners zijn vaak aangenaam verrast.

fotograaf: Torsten Krüger

fotograaf: Torsten Krüger

Niet alleen door de stad, maar ook de traditionele kerstmarkt is net even anders dan anders. Meer dan 120 feestelijk versierde kraampjes en houten hutten staan van 22 november t/m 22 december 2016 tussen het Schloss, de classicistische Alte Wache, het historische stadhuis en de St. Lamberti-Kirche, de kerk waar de kerstmarkt naar genoemd is.

 

 

Originele kerstdecoraties en een fijne sfeer

Wat ooit begon als een kleine kerstbazaar en kerstboomhandel is uitgegroeid tot een van de populairste kerstmarkten in Noord-Duitsland. Veel producten worden ter plekke gemaakt en elk kraampje ziet er net weer wat anders uit. De ‘kleine stad’ van Oldenburg heeft alles wat je van een Duitse kerstmarkt verwacht: heerlijke gebraden en gebakken spijzen zoals vis, gebak, amandelen en kastanjes. Je kunt je handen warmen aan een geurig glas Glühwein of Feuerzangenbowle, of een niet-alcoholisch, verkwikkend drankje. Op de Lamberti-Markt vind je uitgelezen en eersteklas producten: originele kerstdecoraties, houten en blikken speelgoed, handgemaakte kaarsen, keramiek, rietwaren, textiel, sieraden en prachtige kunstnijverheid. Tot de hoogtepunten zullen ook in 2016 ongetwijfeld weer de optredens behoren van diverse koren en artiesten van heinde en verre, op twee podia op de kerstmarkt.

 

 

Ideeën voor kerstgeschenken te over

Oldenburg heeft een bijzonder winkelaanbod. Naast de gebruikelijke filialen van de grote ketens heeft de stad een groot aantal speciaalzaken waar de eigenaar nog zelf in de winkel staat. De veelzijdigheid, de persoonlijke sfeer en een goed advies maken een dagje winkelen in Oldenburg tot een heerlijke belevenis.
Winkelliefhebbers kunnen in de Achternstraße, Haarenstraße, Lange Straße en de vele kleine steegjes en zijstraatjes links en rechts daarvan, genieten van een bonte mix van aantrekkelijke winkels. Een aantal winkeliers en gastronomen werkt samen onder de noemer ‘Oldenburgs Gute Adressen‘. Het aanbod varieert van boetieks met bijzondere mode en sieraden tot een speciaalzaak met meer dan 300 soorten thee. Ook zijn er veel gastvrije eetgelegenheden. Kwaliteit en service komen steeds op de 1e plaats. Direct aan de Marktplatz ligt het overdekte winkelcentrum Schlosshöfe.

fotograaf: Torsten Krüger

fotograaf: Torsten Krüger

Een paar hoogtepunten

  • Elke zaterdag om 17 uur: feestelijke bazuinklanken bij het stadhuis
  • Zaterdag 3 december is koopavond: de winkels en de kerstmarkt nodigen uit om tot 24 uur door de binnenstad te slenteren en te shoppen. De binnenstad is feestelijk verlicht en de winkels hebben speciale kerstacties.

Openingstijden

  • Vrijdag en zaterdag: 11 – 21.30 uur
  • Zondag t/m donderdag: 11 – 20.30 uur
  • 22 november (opening): 17 – 20.30 uur
  • Zaterdag 3 december: 11 – 24 uur

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.