Booking.com brengt nieuwe Content API op de markt

Nieuwe technologie maakt het mogelijk voor gebruikers om zo efficiënt mogelijk gegevens aan te passen en bij te houden voor meerdere accommodaties door middel van een tijdbesparende directe verbinding met Booking.com

booking-atpi

Channel managers

Vandaag kondigt Booking.com, de marktleider in het verbinden van reizigers met de mooiste accommodaties, de lancering aan van de nieuwe Content API voor channel managers van accommodaties, content providers en property management companies.

 

 

Eerder dit jaar heeft een kleine groep early adopters al een succesvolle proefperiode doorstaan. Dankzij deze innovatie kunnen gebruikers voortaan gratis en direct alle noodzakelijke informatie verzenden van meerdere accommodaties tegelijk, om deze op het platform van Booking.com aan te passen en te beheren. Dit gaat via een directe verbinding, het betreft foto’s van de accommodatie, voorwaarden en informatie over voorzieningen. Hierdoor wordt de tijd die nodig is om de content bij te werken drastisch verminderd, van weken naar slechts uren.

 

 

Benodigde informatie

Na het invoeren van de code om verbinding te maken met de API kunnen gebruikers automatisch alle benodigde informatie opsturen die nodig is om nieuwe accommodaties aan te maken op Booking.com, van begin tot eind. Voorheen werden foto’s, informatie over voorzieningen en voorwaarden handmatig bijgewerkt per accommodatie, dit kon soms weken duren, afhankelijk van het aantal accommodaties in de portfolio van een gebruiker. Met de nieuwe Content API kunnen gebruikers alle relevante informatie voor duizenden accommodaties direct in het systeem van Booking.com zetten, waardoor het proces voor het bijwerken van content versnelt van weken naar een aantal dagen.

Innovatieve manieren

“We zijn constant op zoek naar innovatieve manieren om een efficiëntere, snellere en automatische ervaring voor onze partners tot stand te brengen”, aldus Remco van Zanten, Global Director of Partner Services bij Booking.com. “We weten dat goede content de sleutel is tot het aantrekken van gasten. Dit is niet alleen essentieel voor een geweldige klantenervaring, maar stelt partners er ook toe in staat meer omzet te genereren via ons platform. Daarom hebben we een schaalbare oplossing gevonden om PMC’s en andere gebruikers de mogelijkheid te geven duizenden accommodaties op Booking.com sneller en gratis bij te houden.”

De nieuwe Content API maakt het ook mogelijk voor gebruikers om hun bestaande accommodaties op Booking.com regelmatig te optimaliseren met nieuwe content, waaronder:

  • Het uploaden van actuele foto’s van verbouwingen, nieuwe branding of om de content af te stemmen op het relevante seizoen (zomer of winter).
  • Het direct toevoegen van nieuwe voorwaarden en informatie over voorzieningen.
  • Het uploaden van nieuwe kamertypes, tijdsgebonden promoties en kortingen, zelfs op korte termijn.

“Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van visual content voor veel grote internationale hotelketens over verschillende kanalen en de Content API van Booking.com is een erg waardevolle dienst”, zegt Henry Woodman, directeur van ICE Portal. “De specificaties van de nieuwe Content API van Booking.com zijn niet alleen gemakkelijk te implementeren, we kunnen nu ook voor duizenden accommodaties bijna direct foto’s uploaden, waardoor een project dat eerst weken kostte om af te maken, nu erg simpel werk is geworden. Onze samenwerking met Booking.com geeft de hotelketens die we representeren een betere controle over hun eigen zichtbaarheid.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.