Het seizoen 2016-2017 is in volle gang in Val Thorens

Goed nieuws uit Val Thorens! Door de grote hoeveelheid sneeuw die gevallen is (reeds 63 cm in het skidorp en 130 cm op de bergtoppen) en de lage temperaturen gaat 70% van de skiliften al open op zaterdag 19 november en kan men doorgaand skiën t/m 1 mei 2017. De pistendienst en de SETAM (maatschappij van de skiliften) zijn hard aan het werk om het skigebied klaar te maken om ongeduldige skifans te laten genieten.

skilift-bergen-zon-huisje-sneeuw

Een echte generale repetitie voor alle diensten van het skigebied, want op 26 november wordt het rode tapijt uitgerold voor 15.000 verwachte skiërs voor het grote openingsevenement: De Grand Premiere! Frédéric Bonnevie, directeur van de pistendienst van het hoogste skigebied van Europa, heeft zijn teams al in de startblokken vanaf de maand oktober. Val Thorens heeft altijd al de kracht en de capaciteit gehad om zich aan te passen aan de weerscondities en het seizoen zo vroeg mogelijk te openen voor alle skiërs. En het seizoen 2016-2017 is in volle gang!

 

 

Het is erg goed nieuws dat we de pistes onder zulke goede condities al vanaf 19 november kunnen openen! De weerscondities van de afgelopen dagen en de vooruitzichten in Val Thorens zijn zeer gunstig. We profiteren van een regelmatige hoeveelheid verse sneeuw en lage temperaturen waardoor we ook kunstmatige sneeuw kunnen produceren, welke van belang is voor het creëren van een hoogwaardig sneeuwdek dat standhoudt tot aan de maand mei. We prepareren het skigebied voor 19 november met in het begin een sneeuwdek van 70 cm op de geopende pistes en een toegang tot 2 bergtoppen op 3000 meter hoogte en dit is voor ons dan ook een goede generale repetitie. Vervolgens zetten we nog meer krachten in tot aan de officiële opening van het seizoen op 26 november met de Grand Premiere.

 

 

Praktische informatie :

14 skiliften die (onder voorbehoud) geopend zijn vanaf 19-11-2016:

  • Gebied Péclet : funitel Péclet, stoeltjeslift Cascades
  • Gebied Moraine : stoeltjeslift Moraine, stoeltjeslift Portette
  • Gebied Grand Fond : funitel Grand Fond, sleeplift Plateaux, stoeltjeslift 2 lacs
  • Gebied Caron : cabineliften Cairn en Caron
  • Gebied Plein Sud : stoeltjeslift Plein Sud
  • Gebied voor beginners : rollende tapijten Campagnol, Musaraigne, Castor en Pollux

Sneeuwhoogten op 10-11-2016: 63 cm op 2300 m hoogte en 130 cm op 3000 m hoogte.
Prijzen van de skiliften van 19-11-2016 tot 09-12-2016: 40€ voor volwassenen – 32 € voor kinderen
Openingstijden van de skiliften: 09:00 – 16:45 uur
Parkeertarief : 10€ voor het hele weekend.

De Grand Première : Officiële opening van het seizoen op 26 en 27 november

Meer dan 15.000 skiërs worden verwacht voor de opening van het seizoen op 26 en 27 november aanstaande. Het programma van deze show in de bergen wordt aangevuld met meer dan 70 skimerken, waarvan men het materiaal kan uitproberen, en verschillende leuke activiteiten: big air bag, mini snow park, carving zone, een toerski parcours en natuurlijk niet te vergeten het veelbelovende après-ski concert op de Place Caron!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

Comments are closed.