Samoëns ook een schilderachtige winterbestemming voor de niet-skiër

Zowel skicracks als beginners hebben met de 144 kilometer aan pistes volop keuze in het wintersportgebied Samoëns, gelegen in het Franse skigebied Le Grand Massif. Minder bekend is dat de regio dankzij haar ligging in de Giffre Vallei ook voldoende wintersportactiviteiten biedt voor vakantiegangers die niet alleen maar willen skiën of niet kunnen skiën.

kerk-winter-huizen-berg-groen

Langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sledehondentochten, sneeuwscootertochten, ijsklimmen of rodelen behoren onder meer tot de mogelijkheden. Nieuw dit seizoen is crossen met E-FAT bikes, elektrisch aangedreven mountainbikes met super dikke banden. Met de Mont Blanc op de achtergrond en de rivier de Giffre aan haar zijde is Samoëns een wintersportbestemming in de brede zin van het woord. De reisafstand vanaf Utrecht bedraagt 1.000 kilometer en 845 kilometer vanaf Brussel. De dichtstbijzijnde luchthaven is Genève, gelegen op ongeveer 1 uur rijden van Samoëns.

 

 

E-FAT Bike

Deze fiets met ultra dikke banden grijpt zich vast aan de sneeuw waardoor afdalen een hele nieuwe dimensie krijgt. Onder leiding van een MCF – Moniteur Cycliste Français – kan men van de bergen afrazen. Er is keuze uit een 2 uur durende fietstocht, een tocht van een halve dag met lunch bij een berghut of een nachttocht onder de sterrenhemel met na afloop een proeverij van lokale delicatessen als beloning. Prijzen vanaf €39,- per persoon.

 

 

IJsklimmen

Met ijsbijlen en stijgijzers over bevroren watervallen klimmen is echt een activiteit voor durfallen en gevorderden. Heb je het niet eerder gedaan, dan kun je in Samoëns je eerste meters maken onder leiding van een berggids.

Hondensleetocht

Toch de spanning van snelheid door de sneeuw ervaren zonder te skiën kan bij uitstek met een hondensleetocht, waarbij de enthousiaste husky’s je voorttrekken door de Giffre Vallei. Het landschap liever in slow-motion en onder de sterrenhemel verkennen, kan tijdens een sneeuwschoenwandeling en deze afsluiten met een overnachting in een Mongoolse joert.

Langlaufen in Samoëns en Le Grand Massif

Le Grand Massif is een van de grootste skigebieden in Frankrijk, het ligt in het departement Haute Savoie en heeft met de dominante Mont Blanc een echte eyecatcher. Niet alleen skiërs en snowboarders kunnen hier goed uit de voeten, het gebied is met name ook voor langlaufers een winters paradijs. Langs de oevers van de Giffre loopt een langlaufloipe van 43 kilometer. Het parcours omvat trajecten die geschikt zijn voor zowel beginnende als de doorgewinterde langlaufer. Op de Col de Joux Plane ligt een 10 kilometer lange loipe. Bij de École du Ski Français in Samoëns kunnen beginnende langlaufers terecht voor groepslessen waar de klassieke stijl onderricht wordt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.