De leukste ski-evenementen in Oostenrijk op een rij

De dagen worden korter, de truien steeds dikker en de eerste warme chocomel is besteld… we leven langzaam toe naar de wintersport! In de skigebieden is men druk met de laatste voorbereidingen, want binnenkort wordt de start van het wintersportseizoen weer uitbundig gevierd. Interhome weet waar de leukste ski-openingen in Oostenrijk plaatsvinden, dus wintersportfanaten opgelet, deze feestjes met vele internationale artiesten wil je niet missen. De drie leukste evenementen op een rij.

appartement-solden-sneeuw-berg

Sölden – World Cup Party & Electric Mountain Festival

Sölden is er altijd vroeg bij wat betreft het winterseizoen. Al op maandag 24 oktober 2016 werd het skiseizoen geopend met het samenkomen van de topsporters van de Alpine Ski World Cup op de hoge pistes. Daarnaast vindt op zaterdag 3 december 2016 het Electric Mountain Festival plaats, waarbij dancemuziek de hoofdrol speelt en er dus vooral veel gedanst zal worden in de Söldense sneeuw.

 

 

Ischgl – Top of the Mountain Concert

Een van de grootste en bekendste openingsconcerten is wel het Top of the Mountain Concert in Ischgl. Elton John, Rihanna en Mariah Carey waren hier eerder te gast, dit jaar verzorgt de Duitse band PUR op zaterdag 26 november 2016 de seizoensaftrap. In het thuisland is deze band wereldberoemd en speelt het voor uitverkochte zalen. Een bezoek aan Ischgl is overigens altíjd de moeite waard. Het dorp staat bekend als een van de gezelligste dorpen van Oostenrijk en trekt een internationaal publiek. Het wordt niet voor niets het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd.

 

 

Obertauern – Seizoensopening met Glasperlenspiel

‘Legendarisch’ noemen ze hun eigen winteropeningsfestivals, en dat zijn ze zeker. Wellicht zegt Glasperlenspiel je nu nog niets, maar dit duo krijgt duizenden fans op de been. Het populaire Duitse popduo speelt op zaterdag 3 december 2016 hun electropopnummers op het grote openingspodium van Obertauern. Deze plaats is sowieso een hele fijne wintersportbestemming, maar dit evenement maakt het nét even spectaculairder.

Kortom, genoeg te beleven deze winter in het geliefde Oostenrijk! Een feestje in de sneeuw, genieten met je vrienden, een biertje in je hand en het spectaculaire uitzicht… eigenlijk zou het toch het hele jaar wintersporttijd moeten zijn?

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.