Kom griezelen in Dublin tijdens het Bram Stoker Festival

Eind deze maand vind hét Halloween festival van Ierland weer plaats: Het Bram Stoker Festival in Dublin. Van 28 tot 31 oktober kun je weer lekker griezelen in de hoofdstad. Een greep uit het programma:

halloween-kaarsen-mensen-papier

Bleedin’ Deadly

Houd jij van spanning? Reis dan mee terug naar een tijd waarin de heren hoge hoeden droegen, de dames zich in knellende korsetten kleedden en mobiele telefoons door stoom werden aangedreven. Bleedin’ Deadly is een rauwe verering van de tijd waarin de choquerende Freakshows hoogtij vierden. Het vindt plaats van 29 tot 31 oktober in de sfeervolle Pillar Room van het Rotunda ziekenhuis. Dit rariteitenkabinet zal je aangrijpen en verbazen. Gastheer is The Space Cowboy – extreme-performancekunstenaar en houder van 44 wereldrecords. De griezelige bezetting bestaat o.a. uit ’s werelds meest gepiercete dame Elaine Davidson, Coney Islands sideshowimpresario Donny Vomit, slangenbezweerster en burleske reptielenkoningin Kitty LeRoux en lokale vreemde vogel Brian Grim Squeaker!
The Pillar Room, Rotunda Hospital, Parnell Square, Dublin 1.
29 – 31 oktober
Kaarten: Voorverkoop € 20, anders € 25

 

 

Dracula Live

Speciaal gecreëerd voor het Bram Stoker Festival, is Dracula Live bij uitstek bedoeld voor de cultuurgeïnteresseerden en fans van Todd Browning’s filmklassieker Dracula uit 1931. Vooraanstaande musici Matthew Nolan en Sean MacErlaine hebben een nieuwe, dodelijk spannende partituur geschreven bij deze cultfavoriet, die op 29 oktober in de National Concert Hall tot leven wordt gebracht in een uitvoering van Sean, Matthew en gerenommeerde musici Eivind Aarset (Noorwegen) en Sharon Phelan (Ierland).
National Concert Hall, Earlsfort Terrace, Dublin 2.
29 oktober
Kaarten: € 22 – € 27

 

 

Theater, spektakel, kunst en muziek op spookachtige locaties

Overdag biedt het Bram Stoker Festival gotische verwikkelingen, lezingen en interactieve belevenissen voor heel de familie; ’s avonds omarmt de stad de duisternis en kunnen festivalgangers tot in de kleine uurtjes op talloze locaties dodelijk angstige avonturen beleven op macabere en huiveringwekkende nachtelijke feesten. Het festivalprogramma biedt theater, spektakel, beeldende kunst en muziek op spookachtige locaties verspreid door de stad. Dublin viert de gotische en bovennatuurlijke tradities en de gotische architectuur van haar stad in het kader van het Samhainfestival. Het volledige festivalprogramma vind je op de website.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.